1kg tarja
3 dkg só,bors,fokhagyma, vegeta, egy pici olaj,ízlés szerint.
Csinálsz belőle egy keveréket és jól bedörzsölöd vele a húst. 3 napig a hütőben érleled.
4. Nap présbe teszed és 4 órán keresztül abálod utána sokkolod, és kész.
én 3 napig sóban tartottam és egy hétig vizes pácban... aztán ment a présbe...
Disznómájat jól átmossuk, felcsíkozzuk és bő olajban, a kockára vágott hagymával, felrakjuk sülni. Miután átpirult, az utolsó 1 -2 percben fűszerezzük és sózzuk meg. Jól megkavarga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA párizsit közepesen vékony szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, egy másikba a tojásokat, egy harmadikba a zsemlemorzsát. Szokott módon panírozzuk be, zsemlemorzsa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA főtt tojás kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, egy kiolajozott őzgerinc alját beterítjük a hús egyharmadával, rásorakoztatjuk a főtt tojásokat, és betakarjuk a maradék hússa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyér szeleteket beáztatom vízbe. A hagymát, fokhagymát lereszelem (robot gépbe is pépesítheted). A darált húshoz hozzáadom a nyers tojást, sót, borsot, a kinyomkodott kenyeret,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű