20 dkg gomba
hagyma
20 dkg gombát apróra összevágunk. Egy kis fej finomra vágott hagymát kávéskanálnyi zsíron megfonnyasztunk és beletéve a gombát, nyílt láng felett megpirítjuk. Közben megsózzuk, borsozzuk és megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Ha zsírjára pirult, megszórjuk egy mokkáskanálnyi liszttel, egy pillanatig együtt pirítjuk, majd egy tojást hozzátéve, gyorsan sima péppé keverjük és levesszük a tűzről, kihűtjük, Közben sovány sertéskarajból (kicsontozva) 8 kisebb szeletet vágunk le, kiklopfoljuk, megsózzuk, lisztbe mártjuk, kevés felhevített zsírban mind a két oldalát megsütjük és tűzálló tálba tesszük.
Egyenletesen elosztva, szétterítjük rajtuk a gombapépet, majd mindegyiket beborítjuk egy-egy vékony szeletke főtt, sovány sonkával, majd egy-egy szelet vékonyra vágott óvári sajttal, de úgy, hogy a sajt mindenütt eltakarja. Ekkor meglocsoljuk egy kevés olvasztott vajjal és előmelegített, forró sütőben, felső lángos úgy sütjük meg, hogy a teteje aranysárgára piruljon. Párolt rizskörettel tálaljuk, és jól illik hozzá a fejes saláta is.
A csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap kivesszük, áttesszük egy nagy lábasba, annyi friss vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi. Mellédobjuk az egész borsot, a f...
Elkészítési idő: 14+2,5 óra Nehézség: Könnyű1. A húst szeleteljük fel, klopfoljuk ki és fűszerezzük, só, bors, zúzott fokhagyma. 1 gerezd fokhagymát hagyjunk a paradicsompürébe. 2. A húsokat fél óráig félre tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a töltelékkel, mivel egy kicsit jó, ha kihűl és összeáll, mielőtt felhasználnák. Mossuk meg, pucoljuk meg és vágjuk fel a zöldségeket. A darálthúst dolgozzuk össze a csombo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű