50 dkg serteskaraj
2 nagy fej hagyma
2 cikk fokhagyma
so, bors,piros paprika
olaj
A hust felszeletelem,utana pedig csikokra vagom
A hagymat is szeletekre vagom,es oljban,uvegesre parolom
Hozza adom a hust es egyutt is parolom amig a hus kifeheredik
Fuszerezem...es keves viz hozzaadasaval,lefedve,kozepes tuznel puhara parolom
Amikor a hus mar puha,kisse felhuzom a tuzet es zsirjara sutom...
Kockara vagott sult krumplival talaltam...
"Az biztos, hogy az egykori brassói aprópecsenye Brassóból származott és nem úgy készült, mint ahogyan ma csinálják, már akkor is sült burgonyával tálalták. Hiszen
eredetileg csíkokra vágott marhatokányból készült, s domináns volt benne a fokhagymaíz. A külföldön járó szakácsok sokat láttak és tapasztaltak utazásaik során. E tapasztalatok
egyike volt tehát a brassói aprópecsenye. A második világháború előtt a brassói egy fokhagymás marhatokány volt, aztán a háború után voltak keveredések
és változások. E változások során a szakácsok rájöttek, hogy időtakarékosság
szempontjából „á la minute” sertéshúsból (szűzből) is meg lehet csinálni, hiszen a sertéshúsra nem kell annyit várni mint a marhára, hogy megpuhuljon. Ma tehát már sertésszűzből készül. A fűszerezésekor pedig törött borsot, majoránnát és összezúzott fokhagymát használnak. Pirospaprika nincs benne." / Dózsa György, Oscar-díjas mesterszakács/...
http://haspok.blog.hu/
A megmosott húst alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalán adjunk egy kis színt a húsnak. A páchoz 4 evőkanál olajhoz adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kisujjnyi vékony szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapockát megmossuk és leitatjuk róla a nedvességet. Meglocsoljuk étolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjátok őrölt fűszerköménnyel. Behelyezzük egy tepsibe és 230 fokon sü...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Könnyű1. A húst csíkokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a húst is. 2. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. majd a lecsót, kolb...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz