menu

Családireceptkönyv.hu

BRASSOI APROPECSENYE


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg serteskaraj
2 nagy fej hagyma
2 cikk fokhagyma
so, bors,piros paprika
olaj

Elkészítés:


A hust felszeletelem,utana pedig csikokra vagom
A hagymat is szeletekre vagom,es oljban,uvegesre parolom
Hozza adom a hust es egyutt is parolom amig a hus kifeheredik
Fuszerezem...es keves viz hozzaadasaval,lefedve,kozepes tuznel puhara parolom
Amikor a hus mar puha,kisse felhuzom a tuzet es zsirjara sutom...
Kockara vagott sult krumplival talaltam...

Trükkök, tippek, praktikák:


"Az biztos, hogy az egykori brassói aprópecsenye Brassóból származott és nem úgy készült, mint ahogyan ma csinálják, már akkor is sült burgonyával tálalták. Hiszen
eredetileg csíkokra vágott marhatokányból készült, s domináns volt benne a fokhagymaíz. A külföldön járó szakácsok sokat láttak és tapasztaltak utazásaik során. E tapasztalatok
egyike volt tehát a brassói aprópecsenye. A második világháború előtt a brassói egy fokhagymás marhatokány volt, aztán a háború után voltak keveredések
és változások. E változások során a szakácsok rájöttek, hogy időtakarékosság
szempontjából „á la minute” sertéshúsból (szűzből) is meg lehet csinálni, hiszen a sertéshúsra nem kell annyit várni mint a marhára, hogy megpuhuljon. Ma tehát már sertésszűzből készül. A fűszerezésekor pedig törött borsot, majoránnát és összezúzott fokhagymát használnak. Pirospaprika nincs benne." / Dózsa György, Oscar-díjas mesterszakács/...

http://haspok.blog.hu/

BRASSOI APROPECSENYE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplibundás sajttal sonkával töltött karaj
Avatar Szoleczki Lászlóné Kedvelnék
Krumplibundás sajttal sonkával töltött karaj

A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd ráfektetek 1-1 szelet sonkát. A sajtot villával összetöröm, elkeverem a tejföllel, a sonkára kenem, és megszórom a kis kockára vágott papr...

Elkészítési idő: 38 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rántott palcsinta töltve
Rántott palcsinta töltve

Kisütjük a sós palacsintákat,majd megkenjük őket a besamell egy részével. Ráfektetjük a sonkát vagy a bacont és egy szelet sajtot. Boríték alakban behajtjuk,feltekerjük. Bepanírozz...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Burgonyás tésztába forgatott rántott hús
Burgonyás tésztába forgatott rántott hús

A húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
ZÖLDBORSÓS TOKÁNY
ZÖLDBORSÓS TOKÁNY

A hust, es a hagymat kockakra vagtam A hagymat keves olajon uvegesre paroltam Hozza adtam a hust, es egyutt is paroltam,ameddig a hus kifeheredett Soztam,borsoztam,paprikaztam...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk