1,5 kg krumpli
60 dkg darált sertéshús
30 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
1 db vöröshagyma
3 dl tej
2,5 dl tejföl
3 evőkanál liszt
1 ev. pirospaprika
3 evőkanál olaj
2 db tojássárgája
só
bors
A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában, sós vízben főzd meg. Pucold meg és karikázd fel. Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd meg. Tedd rá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd meg, szórd meg pirospaprikával, önts rá kevés vizet, és fedő alatt párold kb. 15 percig. Közben többször kevergesd meg.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakj le egy sor krumplit, arra egyengesd a darált húsos masszát. Folytasd tovább a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A besamellhez a vajat hevítsd fel, és keverd el benne a lisztet. Ha kezd pirulni, öntsd bele a tejet. Sózd meg, forrald fel, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a tejfölt, a tojássárgáját és a reszelt sajt felét. Öntsd a krumpli tetejére, arra pedig szórd a maradék sajtot. Amikor a teteje már piros, kiveheted a sütőből.
Jó étvágyat kívánok.
1. A karajt középen kifúrjuk, majd a kifúrt húst a tarjával együtt ledaráljuk, és sózzuk, borsozzuk. 2. Ezt visszatöltjük a karajba, majd az egészet egy tepsibe tesszük. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElso lepesben a hust megmossuk ,sozzuk, borsozzuk majd mindket oldalan megsutjuk hogy kis kerget kapjon .Tepszibe rakjuk ,es pihentetjuk meg a gombat elokeszitjuk.A voroshagymakat...
Elkészítési idő: 1,5 ora Nehézség: KönnyűElkészítés: Az oldalast megmossuk és összevágjuk kisebb darabokra. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük fűszervarázzsal, zúzott fokhagymával. Egy tepsiben tesszük zsír, és egy kis víz h...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesA tejet öntsétek bele egy lábosba. Dobjátok bele a babérlevelet, az egész feketeborsot, a vöröshagymát félbevágva, és a két megroppantott fokhagymagerezdet. Az egészet forraljátok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű