2 sertésvese
1 velő
1 púpos evőkanál zsír
1 kis fej hagyma
bors
só
pirospaprika
A vesét kettévágjuk és az eres részektől alaposan megtisztítjuk.
Főzés előtt jó fél órával a megtisztított vesét beáztatjuk. Ne ijedjünk meg, van egy érdekes szaga, de ez az áztatás és a főzés során eltűnik.
A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk.
Amikor kész, beletesszük a pirospaprikát, vigyázva, hogy ne égjen meg elkeverjük, és rátesszük a vesét.
Sózzuk, borsózzuk, ha más fűszereket is szoktunk használni, akkor akképpen ízesítjük.
Kevés vízzel 25-30 percig pirítjuk.
Amíg a velünk puhul, megtisztítjuk a velőt és apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a veséhez, és kb. 5-6 percig sütjük, amíg a velő megszilárdul.
Elkészítése: A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertéshúst felaprózzuk a vöröshagymával együtt. 2. A hagymát zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és így 10-12 percig sütjük. 3. Ekkor kevés pirospaprikát és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. 2. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a bacont, rátesszük a hússzeletre, és behajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne lógjon k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Egy egész karajt be kell vagdosni 1 cm-enként. 2. Bepácolni magyaros fűszerkeverék, pirospaprika, olaj, vegeta, só, bors keverékkel egy éjszakára. 3. Másnap a hézagokba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű