2 sertésvese
1 velő
1 púpos evőkanál zsír
1 kis fej hagyma
bors
só
pirospaprika
A vesét kettévágjuk és az eres részektől alaposan megtisztítjuk.
Főzés előtt jó fél órával a megtisztított vesét beáztatjuk. Ne ijedjünk meg, van egy érdekes szaga, de ez az áztatás és a főzés során eltűnik.
A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk.
Amikor kész, beletesszük a pirospaprikát, vigyázva, hogy ne égjen meg elkeverjük, és rátesszük a vesét.
Sózzuk, borsózzuk, ha más fűszereket is szoktunk használni, akkor akképpen ízesítjük.
Kevés vízzel 25-30 percig pirítjuk.
Amíg a velünk puhul, megtisztítjuk a velőt és apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a veséhez, és kb. 5-6 percig sütjük, amíg a velő megszilárdul.
A sertésszúzet 2 ujjnyi vastagságú darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés zsíron átsütjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, zsíron puhára pároljuk. A megmosott szeletelt gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A húsokat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. 6 tojást keményre főzünk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A húshoz hozzáadjuk a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. 2. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A gombát 1 l langyos vízben áztasd, míg meg nem puhul, a vizet ne öntsd ki, hiszen ez lesz az alaplé. 2. Lábasban melegísd fel a szezámolajat kis lángon, majd add hozzá a leres...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű