2 sertésvese
1 velő
1 púpos evőkanál zsír
1 kis fej hagyma
bors
só
pirospaprika
A vesét kettévágjuk és az eres részektől alaposan megtisztítjuk.
Főzés előtt jó fél órával a megtisztított vesét beáztatjuk. Ne ijedjünk meg, van egy érdekes szaga, de ez az áztatás és a főzés során eltűnik.
A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk.
Amikor kész, beletesszük a pirospaprikát, vigyázva, hogy ne égjen meg elkeverjük, és rátesszük a vesét.
Sózzuk, borsózzuk, ha más fűszereket is szoktunk használni, akkor akképpen ízesítjük.
Kevés vízzel 25-30 percig pirítjuk.
Amíg a velünk puhul, megtisztítjuk a velőt és apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a veséhez, és kb. 5-6 percig sütjük, amíg a velő megszilárdul.
1. Az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük (1 ek olaj és 1 csipet só - kevergetjük, majd 1 dl víz és lefedve pároljuk, akár többször is önthetünk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Mindegyik hússzeletre teszünk 2-2 szelet bacont és egy-egy szelet trappista sajtot. A karajszeleteket összehajtjuk, lisztbe, felvert tojás...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűKét folpack között “kinyújtottam” és ráreszeltem 3 főtt tojást (a folpackra szórtam egy kis őrölt garit). Feltekertem ; lapos, zsírozott jénaiba tettem ; tetejét megkentem zsírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , előmelegített sütőben 180 foko...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű