egy füstölt csülköt felteszek főni... a vízbe rakok 1 kávéskanál szemes bors, 2-3 babérlevél, 6 nagyobb cikk fokhagyma és egy egész hagyma... ezekkel együtt főzöm meg a csülköt... jó puhára kell főzni... még melegen megvágtam és kivettem belőle a csontot... majd ennek a helyére5 cikk pépesített fokhagymát teszek ezzel alaposan bedörzsölgetem a hézagokat... megszórtam fehér borssal és felgöngyöltem, majd még forrón beletuszkoltam a présbe.. tettem rá pár kanál lét is... rátettem a prés tetejét és egy éjjelre de kb 10-12 órára a hűtőbe rakom... majd kivettem és szépen szeletelhető csülköt kapok, a fokhagyma helyett lehet bele tenni mondjuk kolbászt is .. legközelebb azt fogok, de el tudom képzelni sajtokkal is...
A káposzta leveleket lebontom a fejről, formázom, levágom a kemény ereket róla. Ha nagyobb, akkor kettévágom. A szalonna felét felkockázom, zsírjára sütöm. Kiszedem a kisült sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk és felkockázzuk.A hagymánkat kockára vágjuk és zsíron ledinszteljük,majd a húsunkat is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk,majd a fűszereket is és egy kevés vizet a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást keményre főzzük, leszedjük a héját és felkarikázzuk. 2. Tejföllel összekeverjük, sózzuk. 3. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele. 4. A karajból vékony szel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A szalonnát és a füstölt húst kockázzuk fel (a füstölt oldalast csíkozzuk fel. Tegyük a szalonnát a kuktába és kezdjük kisütni a zsírját. Ha félig kisült, tegyük hozzá a füstölt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz