Boszporusz csirkemáj
50 dkg csirkemáj
7 dkg sűrített paradicsom
1 csapott mokkáskanál szárított bazsalikom
1dkg rizs
10 dkg reszelt sajt
petrezselyem
só, bors, majoranna
olaj a sütéshez
Egy kevés olajon megpirítottam a rizst a kuktában, felöntöttem másfélszer annyi vízzel, amennyi a rizs mennyisége, sóztam és lezártam a kuktát. Az első sípolásnál lezártam és hagytam párolódni. Amikor megpárolódott hozzákevertem a reszelt sajtot, megborsoztam. A paradicsom pürét egy kevés vízzel felhígitottam, bazsalikommal izesítettem és összeforraltam.
A kockára vágott csirkemájat majorannával és borssal megfűszereztem és bő forró olajban kisütöttem.
A sajttal összekevert riszt vizezett koronaformába simítottam és kitöltöttem (nekem szilikon kuglóf formám van) a formát. A közepébe halmoztam a sült májat és a végén leöntöttem a forró paradicsomszósszal, petrezselyemmel megszórtam.
Az oldalast egy kevés vízben gyömbérrel, fokhagymával és egy vöröshagymával egy óra alatt puhára főzzük. A szójaszószt mézzel elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, pár csepp cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst kicsontozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a bacont kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Beletesszük a f...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: Közepes1. A karajt egészben hagyom, sóval, borssal, fűszerkeverékkel be-dörzsölöm, és olajjal meglocsolom. 2. Egy kevés vízzel megpárolom, majd zsírjára sütöm. 3. A nyers burgonyá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját vékony csíkokra vágtam, megszórtam kevés sóval, frissen őrölt borssal, kevés pirospaprikával. Jól összekevertem a fűszerekkel. Az apróra vágott hagymát kacsazsíron üvegesr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű