Családireceptkönyv.hu

Sertés rafinéria Éva módra


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


étolaj izlés szerint
1 nagyfej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1-2 piros kaliforniai paprika én ketött raktam bele
örölt pirospaprika izlés szerint
egy pupos kiskanál paradicsom püré
öröltbors izlés szerint
só izlés szerint

kb 700 g karaj
húsleves kocka
cukorborsó
gomba

1 dl tejföl
liszt a habaráshoz

Elkészítés:


A vöröshagymát fölvágjuk kockára a tetszölegesen fölvágott paprikával elkezdjük étolajon dinsztelni mintha pörköltet készitenénk. Amikor már van egy kis szine akkor a fokhagymát és a paradicsom pürét is hozzáadjuk pár másodpecig keverjük . Majd mehetnek bele a hússzeletek pár percig együtt sütjük majd megszórjuk örölt pirospaprikával.
Fölengedjük annyi vizzel amennyi ellepi.( késöbb lehet pótolni de az izek igy jobban összefönek)

Egy húsleveskockát beleteszünk és egy födövel letakarjuk.Forrás után lassu tüzön fözzük.
szükség szerint sózzuk de a húsleveskocka is tartalmaz sót.

Amikor kb félig puha a hus akkor adhatunk hozzá cukorborsót gombát izlésünknek megfelelöen.

Ha szükséges pótoljuk még a vizet.

Én habarás elött kiszoktam a paprikát szedni belöle mert nem szeretem igy ez egyéni ki hogyan késziti.

kb 1dl tejföllel liszt hozzáadásával készitünk egy habarást
és behabarjuk vele a paprikásunkat.
Pár percig még fözzük,utána izesitünk még ha szükséges.

jó étvágyat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szárnyas husbol is készithetö.

Sertés rafinéria Éva módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
BOLOGNAI CSAVART TÉSZTA
BOLOGNAI CSAVART TÉSZTA

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Kevés vízze készre pároljuk a húst. Ezután paradicso...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: josagm
A legfincsibb pörkölt recept és alig van vele dolog
A legfincsibb pörkölt recept és alig van vele dolog

A hagymát, a paprikát és a csilit felvagdossuk és kevés olajban megdinszteljük, a felkockázott húst is beletesszük és egy kicsit megpirítjuk. Fűszerezzük és felöntjük a paradicsoml...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: dapebet
Dinsztelt máj
Dinsztelt máj

A hagymát vékonyra felkarikázzuk majd az olajon és zsíron megpároljuk. Félkész állapotban hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a sűrített paradicsomot. Amikor megdinsztelődött h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk