étolaj izlés szerint
1 nagyfej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1-2 piros kaliforniai paprika én ketött raktam bele
örölt pirospaprika izlés szerint
egy pupos kiskanál paradicsom püré
öröltbors izlés szerint
só izlés szerint
kb 700 g karaj
húsleves kocka
cukorborsó
gomba
1 dl tejföl
liszt a habaráshoz
A vöröshagymát fölvágjuk kockára a tetszölegesen fölvágott paprikával elkezdjük étolajon dinsztelni mintha pörköltet készitenénk. Amikor már van egy kis szine akkor a fokhagymát és a paradicsom pürét is hozzáadjuk pár másodpecig keverjük . Majd mehetnek bele a hússzeletek pár percig együtt sütjük majd megszórjuk örölt pirospaprikával.
Fölengedjük annyi vizzel amennyi ellepi.( késöbb lehet pótolni de az izek igy jobban összefönek)
Egy húsleveskockát beleteszünk és egy födövel letakarjuk.Forrás után lassu tüzön fözzük.
szükség szerint sózzuk de a húsleveskocka is tartalmaz sót.
Amikor kb félig puha a hus akkor adhatunk hozzá cukorborsót gombát izlésünknek megfelelöen.
Ha szükséges pótoljuk még a vizet.
Én habarás elött kiszoktam a paprikát szedni belöle mert nem szeretem igy ez egyéni ki hogyan késziti.
kb 1dl tejföllel liszt hozzáadásával készitünk egy habarást
és behabarjuk vele a paprikásunkat.
Pár percig még fözzük,utána izesitünk még ha szükséges.
jó étvágyat.
Szárnyas husbol is készithetö.
A húst egy tálba tesszük, a mustárt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát összekeverjük, hozzáadjuk a bort és leöntjük vele. Lefedjük és 7-8 órán át hagyjuk pácolódni, ezt követően...
Elkészítési idő: 6-7 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát finomra vágjuk, az olajon kisütjük a zsírját, majd kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon hirtelen körbesütjük a megtisztított, lehártyázott szűzpecsenyét....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tűzálló tálat nagyon vastagon kikenünk, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. 2. Ezután meghámozott, megmosott és karikákra vágott burgonyát teszünk bele úgy, hogy teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A tarját felszeleteljük, kicsit beirdaljuk, az inakat elvágjuk, és besózzuk. Pár percig állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű