menu

Családireceptkönyv.hu

Laci csülök


Írta:

Elk. idő: 4
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 db kockára vágott vöröshagyma
-. 1 evőkanál sertés zsír
- 1 üveg lecsó
- 1 db sertés hátsó csülök csontnál megnyitva, de azzal együtt
- 0,5 kg csiperke gomba, felvágva
- 3-4 dl tejföl
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál grill fűszerkeverék
- 2 kg burgonya karikára vágva
- só, bors

Elkészítés:


Öntöttvas kacsasütőt kikenem a sertés zsírral, az alján szétterítem a hagymát. Ráhelyezem a felkarikázott, kissé megsózott burgonyát, ráöntöm a lecsót, valamint a gombát. Az egészet megkenem a tejföl 2/3-ad részével, és átforgatom.
A csülköt megkenem a mustárral, meghintem a fűszerkeverékkel, borssal, és a zöldségek tetejére teszem, majd megkenem a maradék tejföllel.
1 dl vizet öntök alá, és lefedve 180 C fokos sütőben 2 órát sütöm.
Ha a csülök megpuhult leveszem a tetőt, és ropogósra párolom, egyszer átfordítom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
tökéletes ünnepi sertéssült
tökéletes ünnepi sertéssült

A comb bőrös felét középről indulva egy éles késsel óvatosan, kb. fél centiméterenként beirdaljuk. Ezután bedörzsöljük olajjal, gazdagon sózzuk és belemasszírozzuk, majd egy vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Bakonyi betyárleves kolbásszal és kakukkfűvel
Bakonyi betyárleves kolbásszal és kakukkfűvel

A sertéscombot kockákra daraboljuk. Egy nagyobb méretű lábasban felforrósítjuk a zsírt vagy az olajat és megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvaszt...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Domonkos
Székelykáposzta
Székelykáposzta

Az apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát. Mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, és a zúzott fokhagyma is . Öntünk alá egy pic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk