Családireceptkönyv.hu

Karaj, sonkás paradicsomos mártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéskaraj
10 dkg sonka
6 gerezd fokhagyma
1 nagyobb hagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel. A sonkát apróra vagdossuk és hozzáadjuk. A paradicsomszószba keverjük a zúzott fokhagymát és belekeverjük, majd lefedjük és hagyjuk, hogy elfője a levét. A húsokat többször megforgatjuk, hogy ne égjenek oda, ha szükséges még egy kevés vizet önthetünk alá. Burgonyával, vagy zöldségekkel tálaljuk.

Karaj, sonkás paradicsomos mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Bakonyi sertésragu
Bakonyi sertésragu

A sertés combot és szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Rakott sült karaj - OK
Karaj - Rakott sült karaj - OK

1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. 2. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagy lyukú reszelőn. 3. Cserépedénybe (áztatás után), -...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Polpette in sugo di pomodoro - Szicilíai húsgombóc
Polpette in sugo di pomodoro - Szicilíai húsgombóc

Egy alacsony falú edényben olívaolajat hevítünk és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Kb. 10 perc pirítás-párolás után hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a hámozott par...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hentes tokány
Hentes tokány

A hagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borsoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk