Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karaj, sonkás paradicsomos mártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg sertéskaraj
10 dkg sonka
6 gerezd fokhagyma
1 nagyobb hagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel. A sonkát apróra vagdossuk és hozzáadjuk. A paradicsomszószba keverjük a zúzott fokhagymát és belekeverjük, majd lefedjük és hagyjuk, hogy elfője a levét. A húsokat többször megforgatjuk, hogy ne égjenek oda, ha szükséges még egy kevés vizet önthetünk alá. Burgonyával, vagy zöldségekkel tálaljuk.

Karaj, sonkás paradicsomos mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fűszeres sertéscomb
Fűszeres sertéscomb

-a jól megmosott húst szárazra töröljük -börét több helyen bevágjuk -a hagymákat és a fűszereket nagyon apróra vágjuk,ősszekeverjük kb, 4 evőkanál olajjal,sóval és borssal izesit...

Elkészítési idő: 180
Nehézség: Nehéz
share
Borsos tokány pirított rizzsel (jó)
Borsos tokány pirított rizzsel (jó)

Kis olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a husit, sózzuk, borsozzuk (borsból többet tegyünk a szokásosnál, mivel ez a domináns fűszer, de azért vigyázzunk, hogy túl erős n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TEJSZINES MUSTÁROS KARAJ
TEJSZINES MUSTÁROS KARAJ

A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyúkáposztás egyben sült fasírt
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt

A felaprított vöröshagymát és fokhagymát forró oliva olajon üvegesre dinszteljük, majd megsózzuk. Felvágjuk a zsemlét és meleg vízbe vagy langyos tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkod...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk