70 dkg sertéskaraj
10 dkg sonka
6 gerezd fokhagyma
1 nagyobb hagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel. A sonkát apróra vagdossuk és hozzáadjuk. A paradicsomszószba keverjük a zúzott fokhagymát és belekeverjük, majd lefedjük és hagyjuk, hogy elfője a levét. A húsokat többször megforgatjuk, hogy ne égjenek oda, ha szükséges még egy kevés vizet önthetünk alá. Burgonyával, vagy zöldségekkel tálaljuk.
-a jól megmosott húst szárazra töröljük -börét több helyen bevágjuk -a hagymákat és a fűszereket nagyon apróra vágjuk,ősszekeverjük kb, 4 evőkanál olajjal,sóval és borssal izesit...
Elkészítési idő: 180 Nehézség: NehézKis olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a husit, sózzuk, borsozzuk (borsból többet tegyünk a szokásosnál, mivel ez a domináns fűszer, de azért vigyázzunk, hogy túl erős n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA felaprított vöröshagymát és fokhagymát forró oliva olajon üvegesre dinszteljük, majd megsózzuk. Felvágjuk a zsemlét és meleg vízbe vagy langyos tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkod...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű