Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gombás karaj pennével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 6 szelet karaj
• 30 dkg laskagomba
• 10 dkg vargánya
• 2 dl olaszrizling
• csipet frissen őrölt bors
• 3 gerezd fokhagyma
• só
• olívaolaj

Elkészítés:


Egy kevés olívaolajat felforrósítok egy serpenyőben, a karajszeletek szélét beirdalom, majd egy-egy felüket 3-3 percig sütöm. Utána takarékra veszem alattuk a lángot, és hagyom tovább sercegni a húsokat. A gombákat picit összevágom, majd egy másik serpenyőben kis olíván alaposan lepirítom. Végezetül az összes gombát a szaftjával együtt a húshoz adom. Az egészet felöntöm a borral, zúzott fokhagymát, borsot, sót adok hozzá, és takarékon hagyom, hogy még 10 percig érjenek az ízek. Pennével tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói aprópecsenye (ahogy én csinálom)
Brassói aprópecsenye (ahogy én csinálom)

Kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott apróhúst, és kifehéredéséig együtt pároljuk. Közben beletesszük a szétnyomott fokhagymát, a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: P
Temesvári sertésborda
Temesvári sertésborda

A húsokat verd ki, mosd meg, majd sózd és borsozd, valamint forgasd meg lisztben. A szalonnát kockázd fel, kezdd el pirítani egy serpenyőben, és ha már alkalmas rá, a zsírján hirte...

Elkészítési idő: 2+ óra
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres sertésszelet a sütőből
Fűszeres sertésszelet a sütőből

A csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Matildiko
Töltike
Töltike

Az angolsóska leveleit megmossuk, leforrázzuk, vastag ereit levágjuk. Elkészítjük a tölteléket; a sertéshúst a hagymával ledaráljuk, hozzákeverjük a beáztatott rizst, a tojást....

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk