menu

Családireceptkönyv.hu

Stefánia vagdalt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg darált sertés hús (én vegyesen szoktam marhával, fele fele arányban)

bors
5 szelet száraz kenyér (no nem az 5 kilós kenyérből)
1 kisebb fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 tojás
6 keményre főtt tojás
kevés zsemlemorzsa

Elkészítés:


A kenyér szeleteket beáztatom vízbe. A hagymát, fokhagymát lereszelem (robot gépbe is pépesítheted). A darált húshoz hozzáadom a nyers tojást, sót, borsot, a kinyomkodott kenyeret, a reszelt hagymát és fokhagymát. A masszát jól eldolgozom. Egy tepsi aljába teszek pár evőkanál olajat ahova a fasírtot készítem, megszórom vastagon zsemlemorzsával, ráhelyezem a massza felét, abba belenyomkodom a keményre főtt tojásokat beterítem a maradék masszával.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én vizes, olajos kézzel addig simogatom ameddig össze nem áll teljesen simára a teteje. van, hogy 3-5 percig is :D Úgy bánj vele mint a kedveseddel :P
Ha nem légkeverős a sütőd (az enyém nem az), olyan tepsit válassz, ami nem tölti be teljesen a sütődet, azaz a forró levegő folyamatosan tud mellette áramlani.

Vannak akik tesznek bele pirospaprikát. Én nem szoktam mert túl sok a paprikának a sütési idő.
Van amikor darabolt, fél főtt zöldségeket rakok bele. Van amikor egy marék petrezselyemzöldet is belekeverek.
Van amikor a tetejére még zsemlemorzsát szórok.

Stefánia vagdalt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Göcseji pecsenye
Karaj - Göcseji pecsenye

1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, négy szeletbe vágjuk, hegyes, éles késsel felszúrjuk a szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. 2. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, kisü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Serpenyős darált húsos egytálétel
Serpenyős darált húsos egytálétel

Készítsd elő a hozzávalókat a fentiek szerint. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel a zsírt, és párold meg rajta a lilahagymát, majd keverd hozzá a fokhagymát is. Mehet a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
SÜLT KARAJ SZALMAKRUMPLIVAL
SÜLT KARAJ SZALMAKRUMPLIVAL

A felszeletelt hust,soztam,borsoztam Egy kissebb tepsibe olajat ontottem,beletettem a husokat,megszortam préselt fokhagymaval Keves vizet ontottem alaja, es letakartam aluminium...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Római tálban sült sörös csülök
Római tálban sült sörös csülök

Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A megm...

Elkészítési idő: 2óra 30perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk