4 szelet sertéskaraj
4 db tojás
só
bors
mustár
hasábburgonya
olaj a sütéshez
A húst előkészítjük. Megmossuk és jól lecsepegtetjük.
Vékonyra klopfoljuk, majd a széleit bevagdossuk, így sütés közben nem fog felfelé kunkorodni.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd a húsok mindkét oldalát megkenjük egy kevés mustárral.
Kevés olajon sütni kezdjük. Mindkét oldalt kb 2 percig, majd egy fél pohár vizet öntünk hozzá, és puhára pároljuk.
Amikor már majdnem megpuhultak a húsok, kisütjük a tojásokat.
Ha elkészültek a húsok és a tojások is, akkor minden húsra helyezünk egy-egy tojást. Ezzel el is készült a Holstein szeletünk.
Hasábburgonyát sütünk ki hozzá, vagy tetszés szerint bármilyen körettel fogyaszthatjuk.
Zöldségekkel és fokhagymás majonézzel tálaltam.
1. A vöröshagymát megdinsztelem, majd ráteszem a kockára vágott húst és fehéredésig sütöm, majd a gombát és a paprikát is, és kicsit tovább dinsztelem. 2. Ezután sóval, borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zsemléket vízbe tesszük ázni. Egy tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk. Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ét...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyűmarha selyembél vastagszaláminak, vékony kolbásznak Húst kockázni, fűszerezni, keverni, darálni, még egyszer átdolgozni, , tölteni. Száradni egy-két nap, füstölés és ismét szárad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiverjük, bedörzsöljük sóval, borssal, és a forró olajban hirtelen kisütjük. 2. Forró tűzálló tálra rakjuk, és melegen tartjuk. 3. A visszamaradt léhez a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű