Családireceptkönyv.hu

Holstein szelet hasábburgonyával4 szelet sertéskaraj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet sertéskaraj
4 db tojás

bors
mustár
hasábburgonya
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A húst előkészítjük. Megmossuk és jól lecsepegtetjük.

Vékonyra klopfoljuk, majd a széleit bevagdossuk, így sütés közben nem fog felfelé kunkorodni.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd a húsok mindkét oldalát megkenjük egy kevés mustárral.

Kevés olajon sütni kezdjük. Mindkét oldalt kb 2 percig, majd egy fél pohár vizet öntünk hozzá, és puhára pároljuk.

Amikor már majdnem megpuhultak a húsok, kisütjük a tojásokat.

Ha elkészültek a húsok és a tojások is, akkor minden húsra helyezünk egy-egy tojást. Ezzel el is készült a Holstein szeletünk.

Hasábburgonyát sütünk ki hozzá, vagy tetszés szerint bármilyen körettel fogyaszthatjuk.

Zöldségekkel és fokhagymás majonézzel tálaltam.

Holstein szelet hasábburgonyával4 szelet sertéskaraj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott káposzta
Rakott káposzta

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olíva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Fokhagymás karaj - OK
Karaj - Fokhagymás karaj - OK

1. A karajszeleteket kiklopfolom, és egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatom. 2. Másnap olajozott tepsibe teszem a szeleteket, sózom, borsozom és ízlés szerint fűszerezem. Én ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Izabella
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Forró olajon átforgatjuk a húst, ha kifehéredett felengedjük annyi vízzel, hogy kb. félig lepje el. Sózzuk borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát. Ha már majdnem kész, rászórjuk a piro...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Oldalas - Soproni sertésoldalas - OK
Oldalas - Soproni sertésoldalas - OK

1. Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután a húst kiszedjük és félre tesszük. 2. A pecsenyezsírban megpi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk