Családireceptkönyv.hu

Holstein szelet hasábburgonyával4 szelet sertéskaraj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet sertéskaraj
4 db tojás

bors
mustár
hasábburgonya
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A húst előkészítjük. Megmossuk és jól lecsepegtetjük.

Vékonyra klopfoljuk, majd a széleit bevagdossuk, így sütés közben nem fog felfelé kunkorodni.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd a húsok mindkét oldalát megkenjük egy kevés mustárral.

Kevés olajon sütni kezdjük. Mindkét oldalt kb 2 percig, majd egy fél pohár vizet öntünk hozzá, és puhára pároljuk.

Amikor már majdnem megpuhultak a húsok, kisütjük a tojásokat.

Ha elkészültek a húsok és a tojások is, akkor minden húsra helyezünk egy-egy tojást. Ezzel el is készült a Holstein szeletünk.

Hasábburgonyát sütünk ki hozzá, vagy tetszés szerint bármilyen körettel fogyaszthatjuk.

Zöldségekkel és fokhagymás majonézzel tálaltam.

Holstein szelet hasábburgonyával4 szelet sertéskaraj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rizses hús
Rizses hús

A húst kisebb kockára vágjuk. A hagymát szintén kis kockára vágjuk, majd olajon megfuttatjuk. Utána hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd megszórjuk őrölt paprikával. Kevergetjük, ma...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülök  Pékné módra
Csülök Pékné módra

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült tarja párolt káposztával és burgonyával
Sült tarja párolt káposztával és burgonyával

A tarját másfél cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk. Egy tepsit zsírral kikenünk, majd belefektetjük a húsokat és ráöntjük a vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon kb 1 óra,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hagymás sertésszelet – gyorsan elkészül a fincsi ebé
Hagymás sertésszelet – gyorsan elkészül a fincsi ebé

A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk