menu

Családireceptkönyv.hu

Holstein szelet hasábburgonyával4 szelet sertéskaraj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet sertéskaraj
4 db tojás

bors
mustár
hasábburgonya
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A húst előkészítjük. Megmossuk és jól lecsepegtetjük.

Vékonyra klopfoljuk, majd a széleit bevagdossuk, így sütés közben nem fog felfelé kunkorodni.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd a húsok mindkét oldalát megkenjük egy kevés mustárral.

Kevés olajon sütni kezdjük. Mindkét oldalt kb 2 percig, majd egy fél pohár vizet öntünk hozzá, és puhára pároljuk.

Amikor már majdnem megpuhultak a húsok, kisütjük a tojásokat.

Ha elkészültek a húsok és a tojások is, akkor minden húsra helyezünk egy-egy tojást. Ezzel el is készült a Holstein szeletünk.

Hasábburgonyát sütünk ki hozzá, vagy tetszés szerint bármilyen körettel fogyaszthatjuk.

Zöldségekkel és fokhagymás majonézzel tálaltam.

Holstein szelet hasábburgonyával4 szelet sertéskaraj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Fiákeres sertésragu - OK
Comb - Fiákeres sertésragu - OK

1. A vöröshagymát megdinsztelem, majd ráteszem a kockára vágott húst és fehéredésig sütöm, majd a gombát és a paprikát is, és kicsit tovább dinsztelem. 2. Ezután sóval, borssal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sonkás, sajtos muffin
Sonkás, sajtos muffin

A zsemléket vízbe tesszük ázni. Egy tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk. Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ét...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar szalámi
szalámi

marha selyembél vastagszaláminak, vékony kolbásznak Húst kockázni, fűszerezni, keverni, darálni, még egyszer átdolgozni, , tölteni. Száradni egy-két nap, füstölés és ismét szárad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Szegedi sertésborda
Karaj - Szegedi sertésborda

1. A hússzeleteket kiverjük, bedörzsöljük sóval, borssal, és a forró olajban hirtelen kisütjük. 2. Forró tűzálló tálra rakjuk, és melegen tartjuk. 3. A visszamaradt léhez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk