Családireceptkönyv.hu

fasírt kelkáposztában baconnel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes nagyságú kelkáposzta
40-50 dkg darált hús
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 zsemle
1 cs. szeletelt bacon szalonna /20 dkg/
fűszerek: só, bors, csipetnyi szerecsendió, kevés pirospaprika
1 evőkanál zsír, vagy 2 evőkanál olaj

Elkészítés:


A kelkáposztát leveleire szedem, megmosom és forró vízfürdőben egyet forralok rajta, hogy kissé puha és tekerhető legyen.
A fasírthoz valókat összekeverem, minden levélre egy-egy kupacot teszek és összegöngyölöm, majd rátekerek egy-egy szelet bacon szalonnát. Ha kevesebb szalonnánk van, akkor elég a tetejére egyet keresztbe fektetni. Sütőtálba, vagy tepsibe, sorba rakom, hozzáadom az olajat, vagy zsírt, és alufóliával letakarva 20-30 percig sütöm közepes tűznél, majd a fóliát eltávolítom és a hőmérsékletet megemelve pirosra sütöm.
Tetszés szerinti körettel tálalható.

fasírt kelkáposztában baconnel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Galántai bundás hús
Galántai bundás hús

A 8 szelet húst kiklopfoljuk, majd lisztbe forgatjuk, ezután a bunda hozzávalóiból kevert fűszeres tojásba mártjuk.Kevés olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar "Az igazi" svéd húsgolyók
"Az igazi" svéd húsgolyók

A húsokat kétszer ledaráljuk (vagy ledaráltatjuk). A hagymát 1 kanál vajon, kis lángon süssük aranybarnára. A darált kétszersültet áztassuk a vízbe, a krumpli törjük össze krumpl...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Disznótoros
Disznótoros

1. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsünk rá fél dl vizet. 2. A hurk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tűzdelt karaj hideg mártással
Tűzdelt karaj hideg mártással

- A húst fűszerezzük és bekenjük olajjal. Egy napra hűtőbe tesszük. - Mély zsebeket vágunk a húsba, és a kolbászt, a szalonnát és a hagymát a zsebekbe helyezzük. - Fólia alatt...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk