menu

Családireceptkönyv.hu

CIGÁNYPECSENYE


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg sertéstarja, karaj, vagy comb
6-8 szelet szalonna (attól függően hány szeletre vágjuk a húst)
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál mustár
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst megmossuk és 6-8 szeletre vágjuk. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a mustárt és 2 evőkanál olajat összekeverünk, átkenjük vele a húsokat, legalább egy órára hűtőbe tesszük. A szalonna szeleteket bevagdossuk és kisütjük, majd tányérra tesszük. A zsírjában 2-3 percig sütjük a húsok mindkét oldalát, majd öntünk alá fél dl vizet és fedő alatt további 15 percig pároljuk. Közben megfordítjuk egyszer. Ha a húsok kérget kaptak, pirultak és omlósak, akkor el is készültek. A tálalás során minden szelet húsra egy szelet szalonnát teszünk, ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Máj egészben
Máj egészben

A májat este a hozzávalókkal egészben fűszerezzük, alufóliába becsomagoljuk, és így pihentetjük egy éjszakán át. Reggel egy jénai tál alját és oldalait hagymakarikákkal kirakunk. B...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pörkölt
Pörkölt

Az apróra vágott hagymát, és fokhagymát elkezdjük dinsztelni a zsíron amikor a hagyma már megpuhult, hozzáadjuk a sót, borsot, a babérlevelet és a pirospaprikát. A húst kocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Oldalas - Fehérgyarmati sertésoldalas
Oldalas - Fehérgyarmati sertésoldalas

1. A sertésoldalast csontjával együtt apró darabokra vágjuk. 2. A lábasba teszünk egy kevés zsírt s a vékony szeletekre vágott hagymát, meghintjük a paprikával, beletesszük a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos zöldségfasírt
Húsos zöldségfasírt

A burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát és az apróra vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk