1 kg sertéstarja, karaj, vagy comb
6-8 szelet szalonna (attól függően hány szeletre vágjuk a húst)
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál mustár
só, bors
olaj
A húst megmossuk és 6-8 szeletre vágjuk. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a mustárt és 2 evőkanál olajat összekeverünk, átkenjük vele a húsokat, legalább egy órára hűtőbe tesszük. A szalonna szeleteket bevagdossuk és kisütjük, majd tányérra tesszük. A zsírjában 2-3 percig sütjük a húsok mindkét oldalát, majd öntünk alá fél dl vizet és fedő alatt további 15 percig pároljuk. Közben megfordítjuk egyszer. Ha a húsok kérget kaptak, pirultak és omlósak, akkor el is készültek. A tálalás során minden szelet húsra egy szelet szalonnát teszünk, ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával.
Az alaposan megmosott krumplikat félbe vágom hosszába és a közepét kikaparom ide jön majd a töltelék a kikapart belsejét a kivajazott tepsibe rakom. A krumplit sós vízben előre meg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA bordaszeletek mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd egy felfórosított serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Majd a serpenyőből kives...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szűzpecsenyét 2 cm-es kockákra vágjuk. Olajon sóval, borssal, majorannával és a zúzott fokhagymával fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha szükséges, időközben kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst nagyon alaposan letisztítjuk, kockákra vágjuk és a kockázott zsírszalonnával együtt 2-3 órára betesszük a fagyasztóba. Nem szabad kopogósra fagyasztani, akkor jó, ha éppen m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes