1 kg sertéstarja, karaj, vagy comb
6-8 szelet szalonna (attól függően hány szeletre vágjuk a húst)
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál mustár
só, bors
olaj
A húst megmossuk és 6-8 szeletre vágjuk. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a mustárt és 2 evőkanál olajat összekeverünk, átkenjük vele a húsokat, legalább egy órára hűtőbe tesszük. A szalonna szeleteket bevagdossuk és kisütjük, majd tányérra tesszük. A zsírjában 2-3 percig sütjük a húsok mindkét oldalát, majd öntünk alá fél dl vizet és fedő alatt további 15 percig pároljuk. Közben megfordítjuk egyszer. Ha a húsok kérget kaptak, pirultak és omlósak, akkor el is készültek. A tálalás során minden szelet húsra egy szelet szalonnát teszünk, ízlés szerint megszórhatjuk pirospaprikával.
A burgonyát hasábokra vágjuk. A burgonyát forró olajban pirosra sütjük. A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a zsíron a csíkokra vágott szalonnát, üvegesre pirítjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy kis tálban keverd össze a cukrot, a pirospaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Dörzsöld be vele alaposan a megmosott, megtisztított húst, figyelj, hogy mindenhova jusso...
Elkészítési idő: 8:30h Nehézség: KönnyűA mustárt, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket, a sót és a darált borsot egy kis edényben összekeverjük. A malacot egy nappal az elkészítés előtt a mustáros keverékekkel bepáco...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: NehézA friss fejeskáposztát uborkagyalun vékony csíkokra szelem, megöntözöm az olívaolajjal és a 2-3 dl salátalével, és rövid időre hűtőszekrénybe teszem. A krumplit meghámozom, vékony...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű