Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 diónyi vöröshagyma ( apróra darabolva)
2 gerezd fokhagyma ( apróra darabolva)
2 tojás
só, bors, vegeta ízlés szerint
Töltekék:
2-3 főtt tojás
10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Szokásos módon fasírt húst gyúrunk össze a hozzá valókból. Nejlonon, vagy folpackon elnyújtjuk a húst, rá reszeljük a főtt tojást, a sajtot és szorosan feltekerjük, kiolajozott/zsírozott tepsibe rakjuk,tojással lekenjük , előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Amikor kihűlt, csak akkor szeleteljük.
(Lehet bacennel betekerni a roládot, akkor nem kell tojással lekenni.)
Enyhén verd fel a tojást, hámozd meg és reszeld le az almát és a citrom héját. Aprítsd fel a zöldfűszereket. Van, aki nem szereti a húst gyümölccsel keverni, az kihagyhatja az almá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst gondosan tisztítsuk meg, majd vágjuk falatnyi kockákra. A szalonnát szintén daraboljuk fel, a megtisztított hagymát vágjuk cikkekre. A paprikákat magozzuk ki, majd vágjuk na...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sertéstarját klopfoljuk, fûszerezzük, együtt sütjük a szeletelt fokhagymával, gerezdekre vágott burgonyával és hagymával. Amikor megsült, a szeletelt nagyobb darabokra vágott zö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gombócokhoz a húst ízesítjük sóval, borssal, az áttört fokhagymával. A kisebb fej vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ezt is a darál...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes