Családireceptkönyv.hu

Sörben sült fokhagymás csülök


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 db csülök( első vagy hátsó csontos sertéscsülök)
2 üveg vagy doboz sör(összesen 1L legyen)
2 ek. só
3 db babérlevél
1 csipet majoranna
10 szem egész bors
2 fek fokhagyma
4 ek. étolaj
2 kanál zsír
1 kg burgonya
1 kanál só
3 dl étolaj(a burgonya sütéséhez)
1 csokor snidling

Elkészítés:


Lépés 1

A csülköket mossuk meg(ha kell kicsit perzseljük meg) és rakjuk egy nagyobb fazékba. Engedjünk rá hideg vizet és kezdjük el főzni. Ha felforrt,akkor habozzuk le és adjunk hozzá sót,borsot,majorannát,babérlevelet,vöröshagymát és egy fej fokhagymát.Közepesen erős lángon főzzük,addig még a csont ki nem fordul belőle.

Lépés 2

Ha kell,az elpárolódott folyadékot pótoljuk.A burgonyát mossuk meg és rakjuk fel főni héjában egy kanálnyi sóval,ha megfőtt szűrjük le és hagyjuk kihűlni,majd vágjuk cikkekre. A másik fej fokhagymát tisztítsuk meg és reszeljük le.Keverjük el 4 ek.olajjal,mustárral és öntsük fel a sör felével.

Lépés 3

Amikor a csülök megfőtt,akkor óvatosan emeljük ki a főzőléből és rakjuk bele egy zsírral kikent tepsibe és kenjük meg a fokhagymás páccal alaposan.A megmaradt sört öntsük a csülök alá és előmelegített sütőben 190 fokon süssük szép pirosra a csülköt.

Lépés 4

Ha igazán ropogósra szeretnénk sütni,akkor emlejük a hőfokot 200 fok fölé,mikor már elkezdett színt kapni a csülök.Várjuk meg,hogy szép hólyagos legyen a csülök.Amennyiben asör elpárolog alóla,akkor természetesen pótoljuk.Közben a cikkekre vágott burgonyát süssük meg bő,forró olajba.Tálaláskor a sült cikkburgonyát szórjuk meg finomra vágott snidlinggel és erre helyezzük a sült,sörös csülköt! Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


A csülköket mossuk meg(ha kell kicsit perzseljük meg) és rakjuk egy nagyobb fazékba.
Engedjünk rá hideg vizet és kezdjük el főzni.

Sörben sült fokhagymás csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Rozsdás hús - OK
Karaj - Rozsdás hús - OK

1. A sertéskarajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. 2. A széleit kicsit bevagdossuk, a hús mindkét oldalát sózzuk. Nem klopfoljuk, mert akkor száraz lesz. 3. Egy serpenyőben f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Töltött karaj 2 - OK
Karaj - Töltött karaj 2 - OK

1. A húst kiklopfoljuk, megszórjuk sóval és borssal, majd minden szeletre teszünk egy sonkát, és rászórjuk a sajtot. 2. A húst félbehajtjuk, megtűzzük, olvasztott vajjal megloc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Réteges mexikói - OK
Darált - Réteges mexikói - OK

1. A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. 2. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. 3. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bernadett
Erdélyi sertéstokány
Erdélyi sertéstokány

A szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára sütjük. Beletesszük a felkockázott hagymást és üvegesre pirítjuk. Hozzáadom a felkockázott paprikát, majd mikor kezd összeesni a felkockázot...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk