menu

Családireceptkönyv.hu

Sörben sült fokhagymás csülök


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 db csülök( első vagy hátsó csontos sertéscsülök)
2 üveg vagy doboz sör(összesen 1L legyen)
2 ek. só
3 db babérlevél
1 csipet majoranna
10 szem egész bors
2 fek fokhagyma
4 ek. étolaj
2 kanál zsír
1 kg burgonya
1 kanál só
3 dl étolaj(a burgonya sütéséhez)
1 csokor snidling

Elkészítés:


Lépés 1

A csülköket mossuk meg(ha kell kicsit perzseljük meg) és rakjuk egy nagyobb fazékba. Engedjünk rá hideg vizet és kezdjük el főzni. Ha felforrt,akkor habozzuk le és adjunk hozzá sót,borsot,majorannát,babérlevelet,vöröshagymát és egy fej fokhagymát.Közepesen erős lángon főzzük,addig még a csont ki nem fordul belőle.

Lépés 2

Ha kell,az elpárolódott folyadékot pótoljuk.A burgonyát mossuk meg és rakjuk fel főni héjában egy kanálnyi sóval,ha megfőtt szűrjük le és hagyjuk kihűlni,majd vágjuk cikkekre. A másik fej fokhagymát tisztítsuk meg és reszeljük le.Keverjük el 4 ek.olajjal,mustárral és öntsük fel a sör felével.

Lépés 3

Amikor a csülök megfőtt,akkor óvatosan emeljük ki a főzőléből és rakjuk bele egy zsírral kikent tepsibe és kenjük meg a fokhagymás páccal alaposan.A megmaradt sört öntsük a csülök alá és előmelegített sütőben 190 fokon süssük szép pirosra a csülköt.

Lépés 4

Ha igazán ropogósra szeretnénk sütni,akkor emlejük a hőfokot 200 fok fölé,mikor már elkezdett színt kapni a csülök.Várjuk meg,hogy szép hólyagos legyen a csülök.Amennyiben asör elpárolog alóla,akkor természetesen pótoljuk.Közben a cikkekre vágott burgonyát süssük meg bő,forró olajba.Tálaláskor a sült cikkburgonyát szórjuk meg finomra vágott snidlinggel és erre helyezzük a sült,sörös csülköt! Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


A csülköket mossuk meg(ha kell kicsit perzseljük meg) és rakjuk egy nagyobb fazékba.
Engedjünk rá hideg vizet és kezdjük el főzni.

Sörben sült fokhagymás csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Mónika
Zöldbabos, lecsós hús
Zöldbabos, lecsós hús

A szalonnát megpirítottam egy kis zsírral. A szalonnakockákat kiszedjük, a maradék zsíron megpirítjuk a kikloffolt, fűszerezett, lisztbe forgatott húsokat. Ha megpirultak, kivesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Magyaros tarja
Magyaros tarja

A tarjaszeleteket befűszerezzük (sózzuk, borsozzuk), majd bekenjük zúzott fokhagymával és mustárral. Egy jénait olajjal kikenünk, majd egymás mellé rakjuk benne a tarjaszelete...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Hortobágyi húsgombócok
Hortobágyi húsgombócok

Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésíte...

Elkészítési idő: 30-45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Varsói töltött karaj_hideg tál
Varsói töltött karaj_hideg tál

A karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk