Családireceptkönyv.hu

Sörben sült fokhagymás csülök


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 db csülök( első vagy hátsó csontos sertéscsülök)
2 üveg vagy doboz sör(összesen 1L legyen)
2 ek. só
3 db babérlevél
1 csipet majoranna
10 szem egész bors
2 fek fokhagyma
4 ek. étolaj
2 kanál zsír
1 kg burgonya
1 kanál só
3 dl étolaj(a burgonya sütéséhez)
1 csokor snidling

Elkészítés:


Lépés 1

A csülköket mossuk meg(ha kell kicsit perzseljük meg) és rakjuk egy nagyobb fazékba. Engedjünk rá hideg vizet és kezdjük el főzni. Ha felforrt,akkor habozzuk le és adjunk hozzá sót,borsot,majorannát,babérlevelet,vöröshagymát és egy fej fokhagymát.Közepesen erős lángon főzzük,addig még a csont ki nem fordul belőle.

Lépés 2

Ha kell,az elpárolódott folyadékot pótoljuk.A burgonyát mossuk meg és rakjuk fel főni héjában egy kanálnyi sóval,ha megfőtt szűrjük le és hagyjuk kihűlni,majd vágjuk cikkekre. A másik fej fokhagymát tisztítsuk meg és reszeljük le.Keverjük el 4 ek.olajjal,mustárral és öntsük fel a sör felével.

Lépés 3

Amikor a csülök megfőtt,akkor óvatosan emeljük ki a főzőléből és rakjuk bele egy zsírral kikent tepsibe és kenjük meg a fokhagymás páccal alaposan.A megmaradt sört öntsük a csülök alá és előmelegített sütőben 190 fokon süssük szép pirosra a csülköt.

Lépés 4

Ha igazán ropogósra szeretnénk sütni,akkor emlejük a hőfokot 200 fok fölé,mikor már elkezdett színt kapni a csülök.Várjuk meg,hogy szép hólyagos legyen a csülök.Amennyiben asör elpárolog alóla,akkor természetesen pótoljuk.Közben a cikkekre vágott burgonyát süssük meg bő,forró olajba.Tálaláskor a sült cikkburgonyát szórjuk meg finomra vágott snidlinggel és erre helyezzük a sült,sörös csülköt! Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


A csülköket mossuk meg(ha kell kicsit perzseljük meg) és rakjuk egy nagyobb fazékba.
Engedjünk rá hideg vizet és kezdjük el főzni.

Sörben sült fokhagymás csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges, húsos penne
Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Zöldséges, húsos penne

A hagymákat felaprítjuk, zsiradékon megdinszteljük, közben sózzuk. A húst kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Karaj tejfölös szaftos
Karaj tejfölös szaftos

A húsok szélét egy késsel kb. 1 cm mélyen bevagdossuk, majd kissé kiklopfoljuk. A húsok mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Egy edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 2 ujjnyi távolságban bevagdossuk a feléig,majd a kés hegyével a szélét meghagyva a közepére zsebet vágunk. A zúzott fokhagymát tálba tesszük,sóval,fűszerekkel, olajjal öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk