Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel


Írta:

Elk. idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 szelet karaj
3 ek. zsír
5 cikk fokhagyma
1 kg zsenge borsó
1 ek. vaj
25 dkg rizs

bors

Elkészítés:


A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom, végük zsírjára sütöm.

A borsót sós vízben kicsit főzöm, lecsepegtetem és a vajon átforgatom. A rizst szokás szerint megpárolom. Tálaláskor a borsót tányérra szedem, ráhelyezem a hússzeleteket és egy csészében formázva a rizst.

Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Angol kolbász
Angol kolbász

Enyhén verd fel a tojást, hámozd meg és reszeld le az almát és a citrom héját. Aprítsd fel a zöldfűszereket. Van, aki nem szereti a húst gyümölccsel keverni, az kihagyhatja az almá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fasírozott
Fasírozott

A zsemléket tejbe áztatom, majd jól kinyomkodom és szétmorzsolom. A tálba készített darált húshoz adom. Beleütöm a tojásokat és beleteszem a fűszereket. Összekeverem és megkóstolom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás fasírozott
Gombás fasírozott

Mindent összegyúrunk,a gombát szükség esetén apróra vágjuk.Pihentetjük,hogy az ízek összeérjenek,formázzuk és sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasírt
Fasírt

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd kisebb vagy nagyobb gombócokat formálunk és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajba tesszük a fasírtgolyókat és kisütjük.

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk