8 szelet karaj
3 ek. zsír
5 cikk fokhagyma
1 kg zsenge borsó
1 ek. vaj
25 dkg rizs
só
bors
A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom, végük zsírjára sütöm.
A borsót sós vízben kicsit főzöm, lecsepegtetem és a vajon átforgatom. A rizst szokás szerint megpárolom. Tálaláskor a borsót tányérra szedem, ráhelyezem a hússzeleteket és egy csészében formázva a rizst.
Enyhén verd fel a tojást, hámozd meg és reszeld le az almát és a citrom héját. Aprítsd fel a zöldfűszereket. Van, aki nem szereti a húst gyümölccsel keverni, az kihagyhatja az almá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket tejbe áztatom, majd jól kinyomkodom és szétmorzsolom. A tálba készített darált húshoz adom. Beleütöm a tojásokat és beleteszem a fűszereket. Összekeverem és megkóstolom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk,a gombát szükség esetén apróra vágjuk.Pihentetjük,hogy az ízek összeérjenek,formázzuk és sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd kisebb vagy nagyobb gombócokat formálunk és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajba tesszük a fasírtgolyókat és kisütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű