80 dkg sertéshús - tarja például
25 dkg zöldborsó
10 dkg húsos szalonna
1 közepes méretű sárgarépa
1 közepes fej hagyma
1 nagy fej paradicsom
1 tv paprika
1-2 gerezd fokhagyma
2 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
1 teáskanálnyi őrölt kömény
1 csapott evőkanálnyi majoránna
só, frissen őrölt bors
A húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha ezekkel megvagy, végy elő egy mélyebb serpenyőt, és pirítsd benne zsírjára a szalonnát. Amikor ez megvan, dinszteld üvegesre rajta a hagymát, majd add hozzá a húst a kömény társaságában.
Pirítsd fehérre, aztán keverd hozzájuk a pirospaprikát is, ügyelve, hogy ne égesd le. Egy kevés - fél deci - vízzel öntsd fel, keverd hozzá a majoránnát és paprikát, répát, paradicsomot, fedd le, és hagyd, hogy puhára párolódjon a hús. Amikor már egész puha, reszeld hozzá a fokhagymát, szórd meg ízlésednek megfelelő mennyiségű borssal, és hagyd még fedetlenül öt-tíz percig főni, aztán kész is vagy.
Érdemes valamilyen zsírosabb részét választanod a sertéshúsnak, hiszen ez az étel is akkor lesz finom, ha szaftos és omlós.
Köretnek jó hozzá a rizs, a krumpli sütve vagy főve, de a frissen szaggatott és megfőzött nokedli is.
Elkészítés: A húst alaposan besózom, megszórom az őrölt köménnyel. 2 ek zsírt felolvasztok, belekeverem a reszelt fokhagymát, bekenem vele a besózott, köménnyel megszórt húst, me...
Elkészítési idő: 1 óraTisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük b...
Elkészítési idő:A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a méze...
Elkészítési idő: