menu

Családireceptkönyv.hu

Borsós tokány


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertéshús - tarja például
25 dkg zöldborsó
10 dkg húsos szalonna
1 közepes méretű sárgarépa
1 közepes fej hagyma
1 nagy fej paradicsom
1 tv paprika
1-2 gerezd fokhagyma
2 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
1 teáskanálnyi őrölt kömény
1 csapott evőkanálnyi majoránna
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


A húst tisztítsd meg alaposan, vágd egységes méretű csíkokra, majd sózd be és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, ahogyan a hagymát, a paradicsomot, a répát és a paprikát is. Ha ezekkel megvagy, végy elő egy mélyebb serpenyőt, és pirítsd benne zsírjára a szalonnát. Amikor ez megvan, dinszteld üvegesre rajta a hagymát, majd add hozzá a húst a kömény társaságában.
Pirítsd fehérre, aztán keverd hozzájuk a pirospaprikát is, ügyelve, hogy ne égesd le. Egy kevés - fél deci - vízzel öntsd fel, keverd hozzá a majoránnát és paprikát, répát, paradicsomot, fedd le, és hagyd, hogy puhára párolódjon a hús. Amikor már egész puha, reszeld hozzá a fokhagymát, szórd meg ízlésednek megfelelő mennyiségű borssal, és hagyd még fedetlenül öt-tíz percig főni, aztán kész is vagy.

Trükkök, tippek, praktikák:


Érdemes valamilyen zsírosabb részét választanod a sertéshúsnak, hiszen ez az étel is akkor lesz finom, ha szaftos és omlós.
Köretnek jó hozzá a rizs, a krumpli sütve vagy főve, de a frissen szaggatott és megfőzött nokedli is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar HAGYMÁS DISZNÓMÁJ
HAGYMÁS DISZNÓMÁJ

Disznómájat jól átmossuk, felcsíkozzuk és bő olajban, a kockára vágott hagymával, felrakjuk sülni. Miután átpirult, az utolsó 1 -2 percben fűszerezzük és sózzuk meg. Jól megkavarga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi 2.  nem ropogós bundában az "idősebbek" kedvéért
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Évi 2. nem ropogós bundában az "idősebbek" kedvéért

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye (Szilágyi Balázs)
Brassói aprópecsenye (Szilágyi Balázs)

1. Legelső lépésben készítsd elő a krumplit. Tisztítsd meg és vágd kockákra. 2. Tedd fel a krumplit főni hideg, sós vízben. Ha felforrt, 10 percig főzd és szűrd le, még sütni is f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj recept
Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj recept

A húsokat sózom, borsozom. Kevés olíva olajat löttyintek egy serpenyőbe, ahol a karajt elősütöm. Kisebb fehér kérget adok neki, hogy a pórusokat összehúzzam, így a lényeg a hús bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk