menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2dl rizs
2ek zsír
1tk só
bors
1dl víz
----------
60dkg darált hús
1 tojás
2tk só
bors
majoranna
8db nagyobb paprika
150g sűrített paradicsom + 1-2dl saját par.lé
10 - 15db Süssina
3 ek nyílgyökérliszt 1dl vízben elkeverve

Elkészítés:


A rizst kicsit megpirítom, hozzáadom az 1dl vizet, félig megfőzöm.
Még a tölteléket összeállítom , 2l enyhén sós vizet forralok. Ebbe rakom a megtöltött paprikákat és azokat a gombócokat, amiknek nem jut paprika.
Forrástól 1 órát főzöm.
Kiszedem a paprikákat, gombócokat. A paradicsompürét és levet belerakom a vízbe. Édesítem , sűrítem, ameddig jónak találom. Visszarakom a tölteléket. Egyet forralok rajta és elzárom.

Töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes hús, hercegnő burgonyával
Mézes hús, hercegnő burgonyával

A pác hozzávalóit összekeverem, majd belerakom a húst legalább 12 órára. Majd mehet a tepsibe, pici vizet aláöntök, letakarom alufóliával. Kb 1 órát párolom, majd leveszem a fóliát...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Húsos - spenótos burek
Húsos - spenótos burek

A darált hús lehet bárány, marha, sertés vagy szárnyas (de gondolom most sokan a fejükhöz kaptak). Én 20 dkg sertés combból, és 30 dkg csirkemellből készítettem el. A vöröshagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Székelykáposzta
Székelykáposzta

A húst tisztítsd meg alaposan, mosd át, majd vágd egységes méretű kockákra, lehetőleg ne túl nagyokra. A káposztát mosd ki, a hagymát kockázd fel, ahogyan a füstölt tarját is. A sz...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Burgonyás tésztába forgatott rántott hús
Burgonyás tésztába forgatott rántott hús

A húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk