2dl rizs
2ek zsír
1tk só
bors
1dl víz
----------
60dkg darált hús
1 tojás
2tk só
bors
majoranna
8db nagyobb paprika
150g sűrített paradicsom + 1-2dl saját par.lé
10 - 15db Süssina
3 ek nyílgyökérliszt 1dl vízben elkeverve
A rizst kicsit megpirítom, hozzáadom az 1dl vizet, félig megfőzöm.
Még a tölteléket összeállítom , 2l enyhén sós vizet forralok. Ebbe rakom a megtöltött paprikákat és azokat a gombócokat, amiknek nem jut paprika.
Forrástól 1 órát főzöm.
Kiszedem a paprikákat, gombócokat. A paradicsompürét és levet belerakom a vízbe. Édesítem , sűrítem, ameddig jónak találom. Visszarakom a tölteléket. Egyet forralok rajta és elzárom.
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral, és egymásra téve 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük, a pácolást végezzük el elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst bedörzsölöm a fűszerkeverékkel, a hagymát karikákra vágom és beleteszem egy jénaiba. 2. A sütőben 180 fokon légkeverésesen másfél órán át sütöm fedő alatt.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst feldaraboljuk, csíkokra vágjuk. 2. A húsos szalonnát felkockázzuk. 3. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. 4. Egy lábosban megpirítjuk a szalonnát, rádobju...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1. A gombát negyed cikkekre vágva füstölgően forró serpenyőben, egy evőkanál zsíron aranybarnára pirítjuk só hozzáadása nélkül és félretesszük. 2. A serpenyőbe újabb egy kanál o...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes