1 kg sertéstarja, vagy comb (ízlés szerint)
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál szójaszósz
örült csili (ízlés szerint)
1 citrom
só, bors
olaj
A paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt, a fűszereket és 6 evőkanál olajat összekeverünk. A húst nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük vele, majd letakarjuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal és belefektetjük a húsokat. Öntünk rá 1 dl vizet és belefacsarjuk a citrom levét, alufóliával letakarjuk. 190 fokos sütőben 50 percen át sütjük, majd levesszük a fóliát és megforgatjuk a húsokat. Nagyjából 40 perc alatt ropogósra sütjük.
A húsimádók odalesznek ezért a receptért! A hús hihetetlenül puha és az íze… leírhatatlan, kóstold meg és győződj meg róla!
A sertéshús szeleteket jól kiklopfoljuk. Majd megsózzuk. A szeletelt gombát kevés vízzel felöntjük. Forraljuk 10 percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Majd lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét tedd vízbe, majd ha megszívta magát, akkor nyomogasd ki belőle a nedvességet. A hagymákat aprítsd fel, majd a húst, a zsemlét, a tojást, a fűszereket és a hagymát gyúrd ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A borjú és a sertés szűzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú szeleteket (érmécskéket) vágunk belőlük. 2. A csirkemájat is kisebb szeletkékre szeljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy leheletnyi olajjal kisütjük. A pörcöket egy tányérra félretesszük. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk-borsoz...
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: Közepes