Családireceptkönyv.hu

Fasírozott


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéslapocka,
1 db egynapos zsemle,
1 tojás,
1,5 dkg só,
1 cikk fokhagyma,
kávéskanálnyi finomra vágott vöröshagyma,
kávéskanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem,
késhegynyi törött bors,
2 evőkanálnyi zsemlemorzsa,
20 dkg zsír.

Elkészítés:


Készíthetjük úgy is, hogy sertés- és marhahúst vegyesen használunk, 25-25 dkg-ot. Egy zsemle helyett használhatunk 2 zsemlét is, ebben az esetben 2 tojással állítjuk össze a vagdalt húst. A darálva vásárolt húst 4 órán belül fel kell használni, addig is hideg helyen kell tartani.

Ha otthon daráljuk meg a húst, előzőleg megmossuk, az inakat eltávolítjuk és apróra felvágjuk. A zsemléket vízben (vagy tejben) megáztatjuk, nagyon jól kicsavarjuk, szétmorzsoljuk (vagy a hús után ledaráljuk), a húshoz adjuk. 5 dkg zsírt olvasztunk, az olvasztott zsírba beletesszük a finomra vágott hagymát, kevergetéssel mérsékelt tűzön puhára pároljuk, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet, pár pillanatig azzal is hevítjük, majd a húsra öntjük. Aki fokhagymásan szereti, 1 kis cikk fokhagymát (egy zsírpapíron) péppé kaparva szintén a húshoz kever. A húst megsózzuk, megborsozzuk, nagyon jól kidolgozzuk (különben a sütésnél repedezik), megízleljük, ha szükséges, kissé megsózzuk. Zsemlemorzsával megszórt deszkára (vagy tiszta papírlapra) két-tojás nagyságú halmokat rakunk (kb. 8 db-ot), nedves kézzel meggömbölyítjük. A morzsás deszkára téve, széles késsel ujjnyi vastagságú, korong alakú szeleteket készítünk. Mindkét oldalát morzsába vagy lisztbe mártjuk, és bő, forró zsírban, a rántott szelethez hasonló módon sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csülök zöldségágyon
Csülök zöldségágyon

A csülköt felvágjuk nagyobb darabokra. A zöldségeket is nagyobb darabokra vágjuk. Az újburgonyát megtisztítjuk, majd egyben egy tepsibe tesszük a többi zöldséggel együtt. Ízlés sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Cukkinis klubszendvics
Cukkinis klubszendvics

Készítsd el a szendvicskrémet. Főzd a tojásokat lobogó, forró vízben kb. 5 percig, majd hűtsd ki, és pucold meg őket. Utána tedd mindkettőt egy aprító- vagy turmixgépbe a mustárr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tésztával töltött hús rolád
Tésztával töltött hús rolád

A húst a hagymát és a kenyeret ledarálom húsdarálón. A főtt tojást is ha szeretnénk beletenni daráljuk le. Bele a tojást, a nyerset, sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. Majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Bajor húsgombóc - OK
Comb - Bajor húsgombóc - OK

1. A 70 dkg darált húst (comb) fűszerekkel összekeverjük (bors, só, majoranna, erős paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma és 1 tojás), mintha fasírtot készítenénk, csak ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk