Flekkenhez:
1 kg szeletelt csontozott tarja
fokhagymás fűszerkeverék,flekken fűszerkeverék
fekete bors
olaj a sütéshez
Jóasszonymódhoz:
50 dkg zöldborsó
2-3 fej vörös hagyma
2 szál zöldhagyma
25 dkg friss gomba(erdeiből a legfinomabb)
20 dkg sonka
25 dkg húsos szalonna
petrezselyem zöld
só,bors vagy delikát ízlés szerint
2 teás kanál piros paprika
A húst fűszerezzük be de előtte irdaljuk be(szélénél,meg közepénél,kisebb vágásokat csinálunk,így nem zsugorodik össze a hús sütés közbe),1-2 órát áll a fűszerben,majd elektromos grill sütőbe lesütöm.
A ragúhoz a szalonnát szeletelem,lesütöm ha kell egy kis olajat adunk hozzá,rárakom a szeletelt hagymát dinsztelem,piros paprikával szórom,majd a szeletelt gombát,szeletelt sonkát,zöld borsót is hozzá adom fűszerezem és készre főzöm.Burgonyapürével,vagy sült burgonyával tálalva tökéletes.
Húst besózzuk, mustárral bekenjük. Párolt almát készítünk hozzá kevés margarinon.
Elkészítési idő: 40A húsos csontot langyos vízben jól megmossuk. Feltesszük 2.5 liter hideg vízben főni. Egyenletes lassú tűzön, gyöngyözve főzzük, a keletkező habot szűrőkanállal leszedjük. Kb. 3...
Elkészítési idő: 1 óraAhogy legutóbb, most is egy jó gazdagon kizsírozott tepsi volt az alap, amire ezúttal parázskrumpli szeleteket halmoztam héjastul. Erre felkarikázott lila hagyma (két fej) került,...
Elkészítési idő: 1 óra