4 szelet csontozott sertéskaraj
5 gerezd fokhagyma
5 dl tej
1 kevés Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
20 dkg finomliszt
2 db Tesco Finest friss tojás
25 dkg zsemlemorzsa
5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Előkészítés:
A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát.
Tejet öntünk rá és legalább egy órára, a hűtőbe tesszük.
A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél többet pácolódik, annál puhább és finomabb lesz a hús!
Elkészítés:
A húst lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk.
Bő olajban, közepes lángon kisütjük.
Köretnek, sült burgonyát készítettem mellé.
Megpirítjuk az apróra vágott kis fej vöröshagymát. A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, zabpelyhet, ízesítjük ízlés szerint, só,...
Elkészítési idő: 45 percA húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk, é...
Elkészítési idő: 90 percÉn ugyan úgy készítem, mint a székely káposztát, csak nem savanyú hanem gyalult, lesózott és kinyomkodott fejeskáposztából. Pörköltöt készítek amibe a füstölt húst rögtön bele i...
Elkészítési idő: