50 dkg darált hús
1 közepes fej vöröshagyma
1 tojás
3 ek olaj
2 tk fűszerpaprika
só, bors ízlés szerint
2 csapott ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
2 zsemle
10 dkg sajt
2 dl tejföl
A kockára vágott hagymát megdinszteljük az olajon.
A darált húshoz adjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket, hagymát, tojást, tojást, lisztet, fűszerpaprikát, sót, ízlés szerint fűszerezzük. Jól összedolgozzuk, majd golyókat formázunk belőle.
Közepükbe egy kiskanál segítségével mélyedést formázunk. Beleforgatjuk zsemlemorzsába, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és kb 20 percig sütjük.
A reszelt sajtot kikeverjük tejföllel, ízlés szerint sózzuk. A golyók közepébe ezt a tölteléket tesszük, és készre sütjük.
Előző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rá...
Elkészítési idő:A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Eredetileg ez az étel karajból készül, de ha valaki nem szereti a szárazabb húsokat, nyugodtan készíth...
Elkészítési idő: 30A húst megmossuk, papírtörlőn leitatjuk a vizet és frissen darált fekete borssal beszórjuk. A mustárt összekeverjük az egyik evőkanál olívaolajjal és bekenjük a hússzeleteket. Fr...
Elkészítési idő:1. A natúran sütött, sózott sertés szeleteket megkenjük tejföllel. 1. Erre rátesszük az apróra vágott sós-borsos pirított gombát, a csíkokra vágott gépsonkát és a reszelt Trapp...
Elkészítési idő: