menu

Családireceptkönyv.hu

Cigánypecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika

Elkészítés:


A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)

A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.

Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.

Cigánypecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött cukkini hajók
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Töltött cukkini hajók

A cukkinit megmossuk, előbb keresztben, majd hosszában félbevágjuk. A széleit kiegyenlítjük, a leesett cukkinit apróra vágjuk. Kivájjuk a közepét, kis csónakokat készítünk. A csóna...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Gombás, sonkás karaj burgonyával
Karaj - Gombás, sonkás karaj burgonyával

1. A burgonyát előfőzöm, nem túl puhára. 2. A vöröshagymát és a sonkát megdinsztelem, majd rádobom a gombát és majdnem puhára párolom, őrölt borssal ízesítem. 3. A tejföl é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tünde
Mustárban pácolt serpenyős tarja
Mustárban pácolt serpenyős tarja

A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazz...

Elkészítési idő: 41 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A húst feldaraboljuk 1,5 cm-es kis kockákra. Megtisztítjuk, és feldaraboljuk a fokhagymát. A húsra 2 kanál olajat öntünk, megszórunk egy kevés őrölt borssal, 1-2 gerezd aprított...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk