80 dkg sertésszűz
6 szelet bacon
1 kk só
bors ízlés szerint
1 tkl oregánó
2 ek ketchup
A szüzet szárazra töröljük, éppen csak egy lehelet sóval, ám annál több frissen őrölt borssal megszórjuk. A felületén elkenünk 2 ek ketchupot, majd meghintjük oregánóval.
A húst a fűszerezés után körbeburkoljuk bacon szeletekkel.
Tepsibe rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 10 percig sütjük , aztán kitakarjuk, és minden oldalát megpirítjuk (kb. még 10 perc).
Az oldalast felszeleteljük. A szeleteket egyenként befűszerezzük só, bors, paprika keverékével. Tálba rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy órát hűtőben pihentetjük....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a tölteléket, összekeverjük a hozzávalókat: a darált húst, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, a kockázott bacont, a finomra vágott petrezselymet, a tejbe áztatott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőkészületek: Előző nap, vagy legalább két órával a sütés előtt elkészítem a pácot, és a húst bepácolom. A krumplikat megpucolom, és nem túl vékony (kb. fél centi) karikákra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, befűszerezzük, és egy órára a hűtőbe tesszük. (Én előző nap szoktam befűszerezni az oldalast.) A hagymákat megtisztítjuk. A vörösha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű