menu

Családireceptkönyv.hu

Stefánia vagdalt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg darált marha/disznóhús
2 db szikkadt zsemle
8+ 2 db tojás
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál mustár
só, őrölt feketebors
tej
piros, zöld, sárga Kaliforniai paprika

Elkészítés:



A zsömléket beáztatjuk tejbe. Keményre főzünk 8 db tojást, lehűtjük, majd megpucoljuk, és fehér végüket levágjuk, egészen a sárgájukig. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprózzuk, végük egy evőkanál olajban megfonnyasztjuk.
A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemléket, a hagymát, a maradék 2 db tojást, a finomra vágott petrezselymet, a fűszereke, a sót, végül belereszeljük a tojások levágott végeit, és hozzáadjuk a felkockázott színes paprikákat, majd összedolgozzuk a masszát.
Egy kb. 1,5 literes gyümölcskenyérformát kiolajozunk (vagy simán egy tepsit veszünk elő, és abba rakjuk a masszát), belesimítjuk a massza 1/3-át, a közepére sorakoztatjuk a tojásokat, majd a maradékkal befedjük.
180 fokos sütőben kb. 1 óra hosszat, pirulásig sütjük.

Stefánia vagdalt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borsos tokány
Borsos tokány

A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Sajttal bélelt vagdalthús szalonnakabátban
Darált - Sajttal bélelt vagdalthús szalonnakabátban

1. A szokásos módon bekeverjük a vagdalt hús hozzávalóit, a sajtot kisebb darabokra vágjuk. 2. A húsmasszát 12 egyenlő részre osztjuk, mindegyik közepébe egy kis darab sajtot t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rozmaringos mézes-mustáros oldalas sült kolbásszal
Rozmaringos mézes-mustáros oldalas sült kolbásszal

A húst ,kolbászt daraboljuk fel.Egy tálba keverjük össze a pác hozzávalóit amiben a húst jól megforgatjuk és kb:1,5 ó hagyjuk állni. Pataki tálba rakjuk bele, 2 szál rozmaringot,é...

Elkészítési idő: 1,5 ó +pácolási
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsanett 1
Fasírozott másként
Fasírozott másként

A kenyeret áztassuk be a tejbe, majd nyomkodjuk ki. A darált húst fűszerezzük, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyérdarabokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat. A tepsit béleljük ki...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk