1 kg sertéskaraj
7 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
0,5 dl száraz vörösbor
1 evőkanál citromlé
friss zellerlevél
só, bors
olaj
A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhagymagerezddel együtt pépesítjük. Belekeverjük a citromlevet, a vörösbort és a paprikát is. A húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és leöntjük a paradicsomos turmixszal, a megmaradt fokhagymagerezdeket felvagdossuk és rászórjuk. 180 fokos sütőben 40-50 percen át sütjük, de többször megforgatjuk közben, hogy jól átsüljön.
Nem próbált.
A darálthúst a sajttal, tojással, sóval és borssal jól összegyúrjuk. Ezután gombócokat formálunk belőle, amit morzsával megszórt deszkán a kívánt nagyságúra nyújtjuk. Majd a szokás...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat annyi vízben, amennyi éppen ellepi, közepes tűzön felforraljuk, majd a legkisebb lángon, gyöngyözve, kb. 6 órán át abáljuk. Közben a habot folyamatosan leszedjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat keverd össze egy tálban, a fokhagymát reszeld hozzájuk, és már kész is van maga a pác. Ha rögtön a sütés előtt kened át vele a húst, akkor alaposabban dörgöld be vel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet levével együtt feltesszük vízben főni. Cukrot, szegfűszeget rakunk hozzá. Amikor forr, liszttel bekevert tejföllel behabarjuk. A darához egy vastag aljú edényben 4 kan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű