1 kg rövidkaraj,
3 dkg vaj,
2 dl tej,
mokkáskanálnyi kakukkfű,
fél citrom leve,
kevés só.
A karajt csontjától és zsírjától megtisztítom, és a húst forró vajban körös-körül átsütöm. Leöntöm annyi tejjel, hogy ellepje, megsózom, hozzáadom a kakukkfüvet meg a citromlevet, és lefedve lassú tűzön addig párolom, amíg a hús meg nem puhult. Tej nem marad alatta, csak sűrű, világosbarna mártás. A pecsenyét felszeletelve tálra rakom, és az alatta maradt mártással megöntözöm. (Ha nincs kakukkfüvünk, akkor 2-3 fokhagymagerezddel is ízesíthetjük, esetleg ízlés szerint a kakukkfű mellé is tehetünk fokhagymát.) Burgonyapüré illik hozzá.
Ezeket összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 nagyobb fej nagyon apróra vágott hagymát, 2 ek. mustárt, 2 ek. ketchupot és 1 tojást. ha túl laza a massza 1-2 ek zsemlemorzsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit feltesszük főni. A hagymát kockára aprítjuk, a szalonnát, a gombát, az uborkát szintén felcsíkozzuk. Egy serpenyőben kis lángon kiolvasztjuk a szalonna...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForró olajon közepesen megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Addig sütjük, ameddig majdnem teljesen megpuhulnak. A paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHús: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfű levéllel, szódabikarbónával jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű