menu

Családireceptkönyv.hu

Szabolcsi töltött káposzta


Írta:

Elk. idő: 40-perc
Adag: 8-10 /fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Töltött káposzta! 1-klg- s,Dagadó, 1-db- kacsa mell, 5-dk-füstölt szalonna, 2/5-deci olaj, vagy, 3-evő k-zsír, 1-szem paradicsom, 1-szem paprika, esetleg (csípőset is lehet,) 1-fej hagyma, kávés kanál paprika, lehetőleg házilag készített, kávés kanál bors, só ízlés szerint, fél kiló - finom fajta Rizs, 1/ félliteres 100%-kos ivólé paradicsom, két fej tölteni való édes káposzta!

Elkészítés:


Kacsa mellet alaposan letisztítom, jól le mosom, folyó víz alatt, dagadót szintén egészben mosom, majd le csurgatom a húsokról a felesleges vizet, és húsvágó deszkán kis pici darabokra felaprózom, f- szalonnát apróra felkockázom, a paradicsomot paprikákat, hagymát szintén apróra kockázom, hozzá adom a hús hoz, Rizst megmosom, vízmentesen azt is hozzá adom, az ivóléből 1-decit öntök hozzá, majd jöhet a fűszer, zsír-vagy olaj, és a só! Ezt az egészet jól össze gyúrom, és kis méretű töltelékeket készítek ill tetszés szerint kis káposztákat töltök! - Fejes káposztát egy kis sóval forró vízben ki abárolom, levelekre szedem, és tetszés szerint tépegetem a töltéshez! - a káposzta fel nem használt részét csíkokra vágom, és a fazék vagy ( lábas) aljára rakom, majd körkörösen bele sorakoztatom, és felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem el lepje, felrakom főni, és amikor fel forrt, kevés olajat öntök a tetejére, csipetnyi sót, piros paprikával enyhén megszórom, ráöntöm az ivólé paradicsomot, fedő alá teszem, és takarékon főzöm 50-percig! ( Vigyázat,, az edény választáshoz, mert könnyen lekozmálhat, a fémedény , v-öntött edény jó választás hozzá!!)

Trükkök, tippek, praktikák:


Amikor elkezdem a főzést, ha sietnem kell, igyekszem az elősegítést bevetni. Felrakom a vizet a káposzta abálásához, közben össze vágom a húst, készre készítem a tölteléket, de,, akkora már a káposzta is kész, és már tölthetem is! De,, vizet is forralok, külön, és azzal öntöm fel a káposztát, ezzel 15-pecet nyerek ahhoz, hogy előbb felfő és időre készen vagyok! Ha ügyeskedem, 80-perc alatt, asztalra kész a káposztám!

Szabolcsi töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Vajpuha sertéssült
Vajpuha sertéssült

A paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt, a fűszereket és 6 evőkanál olajat összekeverünk. A húst nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük vele, majd letakarjuk és legalá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk. Amikor már elkezd barnulni a hagyma, akkor az apróra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
BÁCSKAI RIZSES HÚS
BÁCSKAI RIZSES HÚS

A kockára vágott hagymát megpirítjuk a felforrósított zsíron, hozzáadjuk a szintén kockára vágott paprikát, együtt is pirítjuk kicsit, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burrito
Burrito

A darált húst kevés olajon pirítsuk meg, sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá a salsa port a kukoricát és a babot. Kevés vizet öntsünk hozzá, hogy ne száradjon ki a töltelék, forral...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk