400g gulyásleves vagy szelet
400 g sertéshús, gulyás vagy szelet
1 hagyma, nagy
1 gerezd fokhagyma
700 g burgonya
150 g petrezselyem
300g sárgarépa
1 póréhagyma, 200 g
1 pot petrezselyem
2 evőkanál vaj
só
bors
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika, meredeken emelkedett
1 babérlevél
1 liter húsleves
Mossa meg a húst, pat száraz, szabadon, igény inak és a kocka. Hámozzuk meg és aprítsuk hagymát és a fokhagymát. Burgonya, petrezselyem és sárgarépa héja, tiszta póréhagyma és vágjuk mindent vastag szeletekre kb 1 cm. Mossuk ki a petrezselyem, rázza száraz és vágjuk.
Fry húst a forró vajban 5-8 percig. Körül élesen, sózzuk, borsozzuk. Majd váltakozva a előkészített alapanyagok egy bankot, ebben a szezonban, kömény, paprika, só, bors. hozzá a babérlevelet, felöntjük húsleves és forraljuk oldalirányban.
Pörkölt fedett keverés nélkül 90 percig. Cook. Távolítsuk el a babérlevelet, az évszak és szolgálni pörkölt.
Tápérték információ adagonként
mintegy 391 kcal / 1639 kJ , 33 g fehérje , 15 g zsír , 25 g szénhidrát
A húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben megfőzzük. A kechupot, az őrölt borsot, a mézet, 4 gerezd préselt f...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA húst leöblítjük, a csontok mentén darabokra vágjuk. A darabokat besózzuk, 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk, és a húst megtűzdeljük vele. A borsot, köményt, rozmaringot, 2-3...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: Könnyű1. A hagymákat megtisztítás után vágjuk félkarikára, majd olajon pirítsuk meg. 2. Adjuk hozzá a felszeletelt zöldpaprikát és süssük pár percig. 3. Ezután adjuk hozzá a csík...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a pácot, összekeverjük a mustárt, az olajat, a fűszerkeveréket és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. A húst megsózzuk, és a páccal mindkét oldalát bekenjük -mehet a...
Elkészítési idő: 110 min Nehézség: Közepes