Személyenként 1 nagy szelet tarja
Személyenként 1 szelet szalonna
Húsonként 1 fél fej hagyma
Zsír (ha van kisült szalonna zsírja az még jobb)
Só, bors, pirospaprika és fokhagyma garnulátum
Hagymát pucolok, majd karikákra vágom.
A szalonnaszeleteket beirdalom.
A tarjákat megmosom és lecsepegtetem, majd egy tálcán sorba rendezem őket.
A fűszereket egy tálkában összekeverem, majd egyenként befűszerezem velük a húsokat. Bors és fokhagyma arányát természetesen mindenki saját ízlésének megfelelően válassza meg.
Egy tepsi alján eloszlatom egyenletesen a sertészsírt. Én a kisült szalonna zsírját mindig félreteszem, ilyenkor nagyon jól jön...
A zsírba belehelyezem a fűszerezett húst, majd rákupacolom a hagymát, legvégül a szalonna következik. Fóliával letakarom és megy a sütőbe.
180 fokon sütöm. Ha kevesebb a hús gyorsabban megsül. Idő közben figyelni kell, hogy enged-e elég levet a hús. Ha nem tenni kell alá kevés vizet, ne száradjon ki. Sütés utolsó 10 percében leveszem a fóliát, így a szalonna jó ropogósra sül.
Hasábokra vágott sült paszternákkal, vagy párolt lila káposztával tálalom.
paleo
A sertésmájat alaposan átmossuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk, és kicsit bedörzsöljük vele a májat. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmosom, ha nincs felszeletelve, felszeletelem. Miután lecsöpögött, egy húsklopfolóval kiklopfolom. Ízlés szerint megsózom a hússzeleteket. Előkészítem a bundázáshoz a hozz...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: NehézElkészítés: A szüzet kb. 2 cm vastag szeletekre vágom, a tenyeremmel lenyomkodom. Egy lábasban (amit később a sütőbe is be tudok tenni) felhevítem a zsírt, ráteszem a hússzeleteke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA karajt dörzsöljük be az olaj és a fűszerek keverékével és egy éjszakára tegyük hűtőbe lefóliázva. Másnap tegyük egy serpenyőbe, forró olajba és kevés víz hozzáadásával egy „kérg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes