menu

Családireceptkönyv.hu

Borsós tokány burgonyakrokettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sertéstarja,
zöldborsó,
vöröshagyma,
paradicsom,
paprika,
szalonna - kolozsvári (füstölt),
feketebors (őrölt),
só,
búzaliszt (BL55),
étolaj,
burgonya,
teljes tej,
búzaliszt (BL55),
tojás,
só,
zsemlemorzsa

Elkészítés:


Felrakjuk főni a kroketthez a krumplit.
A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony csíkokra vágjuk. Hagymát apróra vágjuk.
A szalonna bőrét levágjuk, és kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
A paprikát, paradicsomot szintén apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a húst. Fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a sót, őrölt feketeborsot, paprikát, paradicsomot.
Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Addig főzzük, míg a hús puha majdnem puha lesz, akkor hozzáadjuk a borsót is, illetve hagyjuk a maradék vizet elfőni.
Amíg elfő a víz, burgonya krokettet készítünk. A hozzávalókat összekeverjük, kézzel formázzuk, zsemlemorzsában megforgatjuk és olajban kisütjük
Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük és forralunk rajta egyet. Így egy picit sűrűbb lesz a szaftja.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda

A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertéssült (ahogy én csináltam)
Sertéssült (ahogy én csináltam)

Kicsit hagytam állni, majd mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem Burgonyát megfőztem, a tepsibe lereszeltem, sóztam és reszelt fokhagymát szórtam rá rétegenként. Amiben a hús sült a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes mázas ,sörös csülök
Mézes mázas ,sörös csülök

a csülköt kuktában a fokhagymával,vöröshagymával,babérlevéllel és szemes borssal odakésztijük,sózzuk majd 50 perc alatt megfőzzük -kivesszük,kihűtjük -mustárból,ketchupból,mézből...

Elkészítési idő: 120
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Juhtúróval sült sertéjskaraj
Juhtúróval sült sertéjskaraj

A hússzeleteket sózom, borsozom, nem klopfolom, majd tetszőleges zsiradékon mind a két oldalát szép pirosra sütöm. Amikor megsült, megpakolom a tetejét juhtúróval, majd 10 percre 1...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk