Családireceptkönyv.hu

BÖLLÉR TOKÁNY


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 10-12 személyre
kevés zsír vagy olaj
15 dkg szalonna
2 kg tarja
4 gerezd fokhagyma
40 dkg hagyma
2 evőkanál kakukkfű
15 dkg paradicsompüré
50 dkg csiperkegomba
5-6 ecetes uborka
1 szál kolbász
20 dkg tejföl
2 dkg liszt
őrölt bors

a tálaláshoz: friss kenyér vagy tészta

Elkészítés:


A zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott tarját és az átpréselt fokhagymát.

A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a félkarikákra vágott hagymát és a paradicsompürét. Kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés vizet öntünk rá, és puhára pároljuk.

Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a felaprított gombát és uborkát, valamint a karikára vágott kolbászt. Tovább főzzük, amíg a gomba is meg nem puhul, ha szükséges, utánaízesítjük.

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, a tokányhoz adjuk, ezt követően jól kiforraljuk.

Friss kenyérrel, esetleg tésztával tálaljuk.

Tipp: bográcsban elkészítve a legfinomabb!

http://gyemantkonyha.blogspot.hu/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarjás és kolbászos tekercsek recept
Tarjás és kolbászos tekercsek recept

A leveles tésztákat (ha mélyhűtve tároltuk) kivesszük összeállítás előtt egy órával, és kicsomagolva, szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Addig felkockázzuk a tarját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülök zöldségágyon
Csülök zöldségágyon

A csülköt felvágjuk nagyobb darabokra. A zöldségeket is nagyobb darabokra vágjuk. Az újburgonyát megtisztítjuk, majd egyben egy tepsibe tesszük a többi zöldséggel együtt. Ízlés sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Disznósült
Disznósült

A húst bepácoljuk és egy napig hagyjuk benne. A sörbe keverjük a sót, a borsot, a felaprított hagymát és a rozmaringot, majd a húsra öntjük és hűtőbe tesszük. Ha a húst nem fedi te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dagadó - Fokhagymás dagadó - OK
Dagadó - Fokhagymás dagadó - OK

1. A dagadót kiterítjük. 2. 8 gerezd tört fokhagymát, 1 csapott kiskanál pirospaprikát, sót és 1 mokkáskanál Piros Arany paprikakrémet összekeverünk. 3. A kiterített húsra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk