Kb. 1/2 kg darált sertéshús ( nem az előre dobozolt)
Fűszerek: só, bors, reszelt fokhagyma
Saját házi hamburgerünk
Recept:
Kb. 1/2 kg darált sertéshús ( nem az előre dobozolt)
Fűszerek: só, bors, reszelt fokhagyma
Kis gombócokat formálunk, majd teflonos serpenyőbe zsiradék hozzáadása nélkül kilapítjuk őket és megsütjük, hogy kicsit piros legyen (olyan lesz, mintha grillezve lenne).
Töltött verzió : ugyan úgy kilapítjuk a húst csak két hús közé teszünk sajtot jól összenyomkodjuk és lesütjük.
Amit még szoktunk bele tenni:
-édes sült hagyma ( a hagymát karikára vágom lesütöm serpenyőbe és egy kis mézet teszek hozzá)
- panírozott hagymakarika
- sült bacon,tükör tojás
-uborka, olivabogyó
-sült gomba szeletek
ketchup, majonéz, bbq....... stb.....
- saláta paradicsom
A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és folyamatosan kevergetve, nagy lángon kb. 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. 2. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. 3. Kivessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre). A megtisztított vöröshagymát kock...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A zellert is a hússal egyező formára vágjuk a tisztítás után. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű