Családireceptkönyv.hu

Házi hamburger


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kb. 1/2 kg darált sertéshús ( nem az előre dobozolt)
Fűszerek: só, bors, reszelt fokhagyma

Elkészítés:


Saját házi hamburgerünk
Recept:
Kb. 1/2 kg darált sertéshús ( nem az előre dobozolt)
Fűszerek: só, bors, reszelt fokhagyma
Kis gombócokat formálunk, majd teflonos serpenyőbe zsiradék hozzáadása nélkül kilapítjuk őket és megsütjük, hogy kicsit piros legyen (olyan lesz, mintha grillezve lenne).
Töltött verzió : ugyan úgy kilapítjuk a húst csak két hús közé teszünk sajtot jól összenyomkodjuk és lesütjük.
Amit még szoktunk bele tenni:
-édes sült hagyma ( a hagymát karikára vágom lesütöm serpenyőbe és egy kis mézet teszek hozzá)
- panírozott hagymakarika
- sült bacon,tükör tojás
-uborka, olivabogyó
-sült gomba szeletek
ketchup, majonéz, bbq....... stb.....
- saláta paradicsom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csala Évi
Mexikói chilis bab
Mexikói chilis bab

A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és folyamatosan kevergetve, nagy lángon kb. 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Kalocsai karaj - OK
Karaj - Kalocsai karaj - OK

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. 2. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. 3. Kivessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karaj tejszínes mustármártásban
Karaj tejszínes mustármártásban

A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre). A megtisztított vöröshagymát kock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÁRKONYOS SERTÉSRAGU ZELLERREL ÉS RÓMAI KÖMÉNNYEL
TÁRKONYOS SERTÉSRAGU ZELLERREL ÉS RÓMAI KÖMÉNNYEL

1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A zellert is a hússal egyező formára vágjuk a tisztítás után. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk