Családireceptkönyv.hu

Olaszos húsgombóc


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Húsgombóchoz:
160 g darált hús
4 ek zabkorpa
1 tojás
fűszerek: oregano, fűszerkeverék

Szószhoz:
1 kk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
paradicsomlé
1 ek sűrített paradicsom
bolognai mártás por

Elkészítés:


A darált húst fűszereztem, majd hozzáadtam a tojást és a 4 evőkanál zabkorpát. Gombócokat formáztam belőle, majd forrásban lévő vízben 15 percig főztem őket.

A szószhoz:

Az olajat egy serpenyőbe öntjük, belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé, sűrített paradicsom, bolognai mártás por.
Alacsony lángon időnként megkeverve addig rotyogtatjuk, míg a színe kicsit besötétedik, besűrűsödik.

Olaszos húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Egy edénybe beleöntjük a fél deci olajat és az apróra vágott szalonnát,miután megpirult ,kiszedjük a pörcöt és hagymát pirítjuk,majd belerakjuk az apró kockákra vágott húst ugyanab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós tarja rizzsel
Lecsós tarja rizzsel

A húsokat megsózzuk, -borsozzuk -. Egy serpenyőben felhevítünk 4-5 ek olajat, belerakjuk a tarjaszeleteket, mindkét oldalukat elősütjük, majd 1 dl vizet öntünk alá, és megpároljuk...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cigánypecsenye --Alajuli
Cigánypecsenye --Alajuli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk