Húsgombóchoz:
160 g darált hús
4 ek zabkorpa
1 tojás
fűszerek: oregano, fűszerkeverék
Szószhoz:
1 kk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
paradicsomlé
1 ek sűrített paradicsom
bolognai mártás por
A darált húst fűszereztem, majd hozzáadtam a tojást és a 4 evőkanál zabkorpát. Gombócokat formáztam belőle, majd forrásban lévő vízben 15 percig főztem őket.
A szószhoz:
Az olajat egy serpenyőbe öntjük, belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé, sűrített paradicsom, bolognai mártás por.
Alacsony lángon időnként megkeverve addig rotyogtatjuk, míg a színe kicsit besötétedik, besűrűsödik.
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl. A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük. A húst összegyúrjuk a kr...
Elkészítési idő: 20+45-50 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát a zsírban megpirítom, majd rádobom a vékony csíkokra (én kockákra vágom) vágott húst. Mikor a hús kifehéredett, borsozom, rádobom a babérlevelet, a fűszere...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat. A f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst, a nyers rizst, az apróra vágott hagymát, az összenyomott fokhagymát a tojással és a fűszerekkel összekeverjük. A keverékből kanál segítségével gombócokat formázunk (...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű