Családireceptkönyv.hu

Házi májashurka


Írta:

Adag: 6 m
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg szalonna
1,3 kg hús
2 kg máj
60 dkg nyelv
25 dkg tüdő
60 dkg vöröshagyma
50 dkg rizs
só, bors
majoranna
őrölt szegfűbors
6 m bél

Elkészítés:


A húst, nyelvet, tüdőt bő vízben megfőzzük, majd kihűtjük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd megpirítjuk.
A rizset megfőzzük.
A nyers májat, a kihűlt húst, nyelvet, tüdőt ledaráljuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk.
A kész masszát hurkatöltővel a bélbe töltjük, megkötözzük, majd néhány percig gyöngyöző főzőlébe lógatjuk (megabáljuk).
Sütve fogyasztjuk vagy lefagyasztjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek, Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Alföldi véres hurka - OK
Alföldi véres hurka - OK

1. A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. 2. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
22. Sonka házilag
22. Sonka házilag

Húst 1 dk pác sóval bedörzsölni + 3 dk tengeri vagy sima asztali sóba hempergetni , tálba rakni ha melegebb az idő hüttőbe tenni , ilyenkor jó a hideg spájz is . 2 napot száraz só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hardi
Egyszerű resztelt máj
Egyszerű resztelt máj

Zsírt megolvasztom. kockára vágott hagymát kicsit megpirítom a zsíron. Májat csíkokra felszelem. Hozzá adom a hagymához. Közepes lángon addig főzöm míg puha nem lesz. Majd megsózom...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk