Családireceptkönyv.hu

Házi szárazkolbász


Írta:

Adag: 6 m
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg sertéshús + 60 dkg szalonna darálva
15 gerezd fokhagyma
só, bors
pirospaprika
(3 merőkanál abálólé)
6 m bél

Elkészítés:


A húst összegyúrjuk fűszerekkel és a fokhagymával.
4 órát állni hagyjuk.
Ha van és szükséges, abálólével könnyítünk a masszán.
Kolbásztöltővel a bélbe töltjük.
Sütve fogyasztjuk vagy lefagyasztjuk vagy füstöléssel tartósítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek, Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Kolbász Nagyszülő
Kolbász Nagyszülő

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csaba
Szalámi
Szalámi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Debreceni rizses-májas hurka - OK
Debreceni rizses-májas hurka - OK

1. A kockákra feldarabolt húsféléket hideg vízben feltesszük főni, köztük a májat is. 2. 20 percnyi forralás után a májat kiemeljük, de a többi zsiradék- és húsfélét még tovább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk