menu

Családireceptkönyv.hu

Alföldi véres hurka - OK


Írta:

Adag: 3 kg hurkához
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só

Elkészítés:


1. A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk.

2. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi.

3. Ha puhára főtt, leszűrjük a levét. A levet ráöntjük a zsemlekockákra, majd az egészet együtt ledaráljuk.

4. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a tokaszalonna zsírján pirítjuk.

5. A zsemlés masszával jól összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a friss vért és hozzáadjuk a fűszereket.

6. Az így nyert masszát betöltjük a hurkabélbe és 90 fokos vízben 30 percig abáljuk.

7. Az így készített hurka néhány napig őrzi finomságát, de fagyasztóban sem tanácsos az egy hónapon túl történő tartósítása.

Alföldi véres hurka - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Virsli
Virsli

1. A hozzávalókat 10 kg bécsi típusú virslihez adom meg, ha frankfurtit akarunk egyszerűen vegyünk disznóhúst a marha helyett is. Ilyen mennyiséget otthon csak kisebb adagokban tud...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csevapcsicsa
Csevapcsicsa

1. Minden hozzávalót alaposan el kell keverni és egy éjszakára be kell rakni a hűtőbe, hogy összeérjenek. 2. Az összeállt húst helyezd bele a kütyübe, majd nyomd ki belőle. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grillkolbász - OK
Grillkolbász - OK

1. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk. 2. A zsíron üvegesre pirítjuk, amikor majdnem kész, hozzádajuk a fokhagymát. 3. Ha kész, félrehúzzuk, és belekeverjük a cukrot, a szegf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dani
Házi töpörtyű
Házi töpörtyű

A zsírszalonnát kb 2-3 cm-es kockákra vágjuk. Nagy fazékba (amibe egyszerre belefér a felkockázott szalonna) felolvasztjuk a zsírt. Beletesszük a szalonnát, ráöntjük a hideg tejet,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk