1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só
1. A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk.
2. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi.
3. Ha puhára főtt, leszűrjük a levét. A levet ráöntjük a zsemlekockákra, majd az egészet együtt ledaráljuk.
4. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a tokaszalonna zsírján pirítjuk.
5. A zsemlés masszával jól összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a friss vért és hozzáadjuk a fűszereket.
6. Az így nyert masszát betöltjük a hurkabélbe és 90 fokos vízben 30 percig abáljuk.
7. Az így készített hurka néhány napig őrzi finomságát, de fagyasztóban sem tanácsos az egy hónapon túl történő tartósítása.
A zsírjától leválasztott húst (csak a húst) darálásra előkészíteni feldarabolni, fenti minden fűszert hozzáadni jól összekeverni, végén a fokhagymát is. kb 24 óráig érni hagyni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, megpucoljuk. Egy serpenyőbe teszünk zsirt, a krumplit beleszeleteljük. A kolbászokat rátesszük,megszurkáljuk. A paradicsomot, paprikát félbevágjuk, a gombákna...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A szalonnát feltesszük főni, az ételízesítős fokhagymás vízben, és addig főzzük amíg a szalonna egészen puha nem lesz. 2. Ezt követően kiemeljük a vízből, tálcára tesszük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIgazán pikáns levesrecept ez, amúgy a mustár és a hurka nem állnak túl távol egymástól. Ez adta az alapötletet. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így! A mustárt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű