Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Alföldi véres hurka - OK


Írta:

Adag: 3 kg hurkához
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só

Elkészítés:


1. A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk.

2. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi.

3. Ha puhára főtt, leszűrjük a levét. A levet ráöntjük a zsemlekockákra, majd az egészet együtt ledaráljuk.

4. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a tokaszalonna zsírján pirítjuk.

5. A zsemlés masszával jól összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a friss vért és hozzáadjuk a fűszereket.

6. Az így nyert masszát betöltjük a hurkabélbe és 90 fokos vízben 30 percig abáljuk.

7. Az így készített hurka néhány napig őrzi finomságát, de fagyasztóban sem tanácsos az egy hónapon túl történő tartósítása.

Alföldi véres hurka - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kolbász
kolbász

A fölkockázott húst befűszerezzük és 1 napig érleljük. Másnap a hús 2/3-át ledaráljuk a legnagyobb rostéllyal, a többi húst és az összes hozzávalót a közepes rostéllyal. Jól kidag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Alföldi véres hurka - OK
Alföldi véres hurka - OK

1. A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. 2. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: László
Házi debreceni
Házi debreceni

Alapanyagokat alaposan össze kell gyúrni, majd vékony kolbászbélbe tölteni.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Fantasztikusan finom házi kolbász, füstölés nélkül
Fantasztikusan finom házi kolbász, füstölés nélkül

Elkészítés: A hús 1/4 részét daráljuk le, a megmaradt húst és a szalonnát pedig vágjuk apró kockára (darálhatjuk az egészet nagyobb lukú darálón.). Készítsük elő a belet: szükség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk