Családireceptkönyv.hu

Kolbász recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 10 kg-hoz:
23 dkg só
28 dkg paprika
2,5 max 3 dkg őrölt kömény
1 evőkanál porcukor
3 - 4 fej fokhagyma (a négy fejtől már nagyon fokhagymás lesz)

Elkészítés:


A zsírjától leválasztott húst (csak a húst) darálásra előkészíteni feldarabolni,
fenti minden fűszert hozzáadni jól összekeverni, végén a fokhagymát is.
kb 24 óráig érni hagyni, maj darálni.
A leválasztott és esetleg még hozzá adandó zsíradékot, a darálás közben adjuk hozzá.
A zsír ne legyen kevesebb mint 25% de ne legyen több mint 30%
Alapos keverés után tölthető.

Kolbász recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Házi májashurka
Házi májashurka

A húst, nyelvet, tüdőt bő vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd megpirítjuk. A rizset megfőzzük. A nyers májat, a kihűlt húst, nyelvet, tüd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Domonkos
Házi szárazkolbász
Házi szárazkolbász

A húst összegyúrjuk fűszerekkel és a fokhagymával. 4 órát állni hagyjuk. Ha van és szükséges, abálólével könnyítünk a masszán. Kolbásztöltővel a bélbe töltjük. Sütve fogyasztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Debreceni rizses-májas hurka - OK
Debreceni rizses-májas hurka - OK

1. A kockákra feldarabolt húsféléket hideg vízben feltesszük főni, köztük a májat is. 2. 20 percnyi forralás után a májat kiemeljük, de a többi zsiradék- és húsfélét még tovább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk