Hozzávalók 10 kg-hoz:
23 dkg só
28 dkg paprika
2,5 max 3 dkg őrölt kömény
1 evőkanál porcukor
3 - 4 fej fokhagyma (a négy fejtől már nagyon fokhagymás lesz)
A zsírjától leválasztott húst (csak a húst) darálásra előkészíteni feldarabolni,
fenti minden fűszert hozzáadni jól összekeverni, végén a fokhagymát is.
kb 24 óráig érni hagyni, maj darálni.
A leválasztott és esetleg még hozzá adandó zsíradékot, a darálás közben adjuk hozzá.
A zsír ne legyen kevesebb mint 25% de ne legyen több mint 30%
Alapos keverés után tölthető.
A krumplit megfőzzük, megpucoljuk. Egy serpenyőbe teszünk zsirt, a krumplit beleszeleteljük. A kolbászokat rátesszük,megszurkáljuk. A paradicsomot, paprikát félbevágjuk, a gombákna...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A fejet darabolás után feltesszük főni a babérlevelekkel (kb. 2óra). Lehabozni nem kell. 2. Ha puhára főtt, szűrő tálba szedjük és kihűtjük. 3. Ezután 1,5 cm-s csíkokr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA malacfejet 2 részre vágassuk el a hentesnél. A körmökkel együtt öblítsük jól le, és ha meg szükséges, tisztítsuk meg. Tegyük a gyömbért, a fokhagymákat, borsot, petrezselymet (sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tepsiben leterítek 2 kg felkarikázott burgonyát, megsózom és ráfektetem a hurkákat, kolbászokat. 2. Alufóliával befedem és a sütőben fél óráig fóliával, fél óráig pedig fóli...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz