Hozzávalók 10 kg-hoz:
23 dkg só
28 dkg paprika
2,5 max 3 dkg őrölt kömény
1 evőkanál porcukor
3 - 4 fej fokhagyma (a négy fejtől már nagyon fokhagymás lesz)
A zsírjától leválasztott húst (csak a húst) darálásra előkészíteni feldarabolni,
fenti minden fűszert hozzáadni jól összekeverni, végén a fokhagymát is.
kb 24 óráig érni hagyni, maj darálni.
A leválasztott és esetleg még hozzá adandó zsíradékot, a darálás közben adjuk hozzá.
A zsír ne legyen kevesebb mint 25% de ne legyen több mint 30%
Alapos keverés után tölthető.
1. Legjobb hozzá a tokaszalonna, vagy a hasaalja, de finom a császár is. 2. A szalonnát sóval bedörzsölöm, és néhány napig állni hagyom, hogy a só, jól átérje. 3. A sózott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKell Zoli bácsi
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűHa olyan szalonnát vásároltunk, aminek van bőre, azt vágjuk le róla. A szalonnát vágjuk kb. 2 centis kockákra, tegyük egy zománcozott edénybe, és kilónként fél deciliter vizet önts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tepsiben leterítek 2 kg felkarikázott burgonyát, megsózom és ráfektetem a hurkákat, kolbászokat. 2. Alufóliával befedem és a sütőben fél óráig fóliával, fél óráig pedig fóli...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz