Családireceptkönyv.hu

Burgonyás szalámi


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 kg darált sertéshús
5 kg áttört, főtt burgonya, hidegen
4 l forralt (v. tartós) tej
4 kg darált zsírszalonna
50 dkg só, a recept szerint, de kevesebb kell!!!
Bors , fokhagyma, paprika ízlés szerint.

Elkészítés:


A hozzávalókat jól összekeverjük, ezután 3 napig állni hagyjuk, de naponta egyszer jól átkeverjük.
3 nap után marha bélbe töltjük. Füstölés után sokáig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Kolbász Nagyszülő
Kolbász Nagyszülő

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Házi rizses hurka
Házi rizses hurka

A hús alapanyagokat leabálom, majd ledarálom. A darált anyag kb 14 kg A rizst előfőzöm, majd összekeverem a darált anyagokkal, és a fűszerekkel. A jól átgyúrt masszát sertésbélbe...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Préselt csülök - OK
Préselt csülök - OK

1. A csülköt felöntjük vízzel, beleteszünk kb. 2 evőkanál sót, fűszerezzük és vajpuhára főzzük. 2. Kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. 3. A zúzott fokhagymát elkeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Kolbász recept
Kolbász recept

A zsírjától leválasztott húst (csak a húst) darálásra előkészíteni feldarabolni, fenti minden fűszert hozzáadni jól összekeverni, végén a fokhagymát is. kb 24 óráig érni hagyni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk