menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás szalámi


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 kg darált sertéshús
5 kg áttört, főtt burgonya, hidegen
4 l forralt (v. tartós) tej
4 kg darált zsírszalonna
50 dkg só, a recept szerint, de kevesebb kell!!!
Bors , fokhagyma, paprika ízlés szerint.

Elkészítés:


A hozzávalókat jól összekeverjük, ezután 3 napig állni hagyjuk, de naponta egyszer jól átkeverjük.
3 nap után marha bélbe töltjük. Füstölés után sokáig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
 22. Sonka házilag
22. Sonka házilag

Húst 1 dk pác sóval bedörzsölni + 3 dk tengeri vagy sima asztali sóba hempergetni , tálba rakni ha melegebb az idő hüttőbe tenni , ilyenkor jó a hideg spájz is . 2 napot száraz só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dani
Karácsonyi sonka sülthagymás édesburgonyával
Karácsonyi sonka sülthagymás édesburgonyával

A sonkát kivesszük a csomagolásból, és jól átkenjük a mézzel. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 percig sütjük, míg szép aranybarna színe lesz. Közben héjában megfőz...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Parizer - OK
Parizer - OK

1. Jól összekeverjük az összes hozzávalót. 2. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára, majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Mícs
Mícs

A háromféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk a hagymával és fokhagymával együtt. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fűszerpaprikával, a csomborral, a na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk