10 kg darált sertéshús
5 kg áttört, főtt burgonya, hidegen
4 l forralt (v. tartós) tej
4 kg darált zsírszalonna
50 dkg só, a recept szerint, de kevesebb kell!!!
Bors , fokhagyma, paprika ízlés szerint.
A hozzávalókat jól összekeverjük, ezután 3 napig állni hagyjuk, de naponta egyszer jól átkeverjük.
3 nap után marha bélbe töltjük. Füstölés után sokáig eláll.
1. Jól összekeverjük az összes hozzávalót. 2. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára, majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKell Zoli bácsi
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű1. A húst a szalonnával együtt nagy lyukú húsdarálón ledaráljuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt, hozzáöntjük a tojások sárgáját és a habbá vert fehérjét. 2. Jól öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz