menu

Családireceptkönyv.hu

BRASSÓI APRÓPECSENYE


Írta:

Elk. idő: 50
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1. 6 kicsontozott bordaszelet vagy combszelet
2. 75 dg burgonya
3. 2 evőkanál zsiradék
4. olaj, só, töröttbors, majoránna
5. 1 db húsleves kocka
6. 1 kiskanál pirospaprika
7. 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A húst csíkokra vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha sötétre sült, megsózzuk, borsozzuk, beletörjük a fokhagymát, gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve puhára pároljuk (e célra még jobb ha van készen húslevesünk). Amíg nem párolódott meg, addig a húslevessel locsolgatjuk.

Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, amelyet ugyanakkora csíkokra vágtunk fel, mint a húsdarabokat. Végül a puha húst zsírjára sütjük, beletesszük a puha papíron leitatott burgonyát.

BRASSÓI APRÓPECSENYE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hortobágyi húsgombócok
Hortobágyi húsgombócok

Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítette...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Mustáros sertéssült recept
Mustáros sertéssült recept

A húst fölszeleteljük kb 3-4 szeletre .Mustárt, étolajat, sót, őrölt borsot összekeverjük, és bepácoljuk vele a hússzeleteket. Pár órán keresztül pácoljuk, d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Cigánypecsenye roston
Tarja - Cigánypecsenye roston

1. A tarjaszeleteket kissé kiverjük sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával vastagon bedörzsöljük. 2. Ráöntjük az olajat meg a bort és hűvös helyen, néhány órán át érleljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Mátrai borzaska sajttal-tejföllel
Mátrai borzaska sajttal-tejföllel

A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk