menu

Családireceptkönyv.hu

Temesvári sertéstokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



60 dkg sertéscomb
30 dkg zöldbab
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 mk. köménymag
1 ek. pirospaprika
2 dl tejföl
2 ek. finom liszt
só ízlés szerint
őrölt fekete bors

Elkészítés:


60 dkg sertéscomb
30 dkg zöldbab
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 mk. köménymag
1 ek. pirospaprika
2 dl tejföl
2 ek. finom liszt
só ízlés szerint
őrölt fekete bors


Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.

Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre daraboljuk.

A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.

Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát.

Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha.

Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.

 Temesvári sertéstokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Tanyasi tarhonyás hús - OK
Comb - Tanyasi tarhonyás hús - OK

1. Az olajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, azonnal felengedjük kevés vízzel, majd amikor zsírjára pirult, beletesszük a kockára vágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Óvári szelet burgonyafánkkal
Óvári szelet burgonyafánkkal

A karajokat egy teflonban besózzuk, beborsozzuk, majd hirtelen megsütjük. Egy másik dényben üvegesre megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, a zöldborsót, majd a csíkokra ágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kemencés tarja
Kemencés tarja

A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és hűtőbe tesszük fél órára. A krumplit megpucoljuk és egy kiolajozott tepsi aljára szeleteljük, megsózzuk és...

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
Karajszeletek ínyenc raguval sütve
Karajszeletek ínyenc raguval sütve

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chili pehellyel, és kevés olajon megsütjük vigyázva, hogy ne szárítsuk ki! A bacont, paprikákat, újhagymát apróra vágj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk