menu

Családireceptkönyv.hu

Temesvári sertéstokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



60 dkg sertéscomb
30 dkg zöldbab
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 mk. köménymag
1 ek. pirospaprika
2 dl tejföl
2 ek. finom liszt
só ízlés szerint
őrölt fekete bors

Elkészítés:


60 dkg sertéscomb
30 dkg zöldbab
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 mk. köménymag
1 ek. pirospaprika
2 dl tejföl
2 ek. finom liszt
só ízlés szerint
őrölt fekete bors


Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.

Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre daraboljuk.

A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.

Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát.

Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha.

Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.

 Temesvári sertéstokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Csopaki tokány
Comb - Csopaki tokány

1. A húst 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. 2. A kevés zsiradékon reszelt vöröshagymát kicsit megpirítjuk, majd paradicsompürét és kevés vizet adunk hozzá. 3. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Karfiolos rakott hús
Karfiolos rakott hús

A bordákat kicsontozzuk, jól kiklopfoljuk, sóval, törött borssal bedörzsöljük és kevés zsiradékon ropogósra sütjük. Közben sós vízben roppanósra főzzük a karfiolt, és rózsáira szed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Gombás búbos karaj
Gombás búbos karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük, majd a maradék zsiradékkal eg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Milánói rakott galuska
Darált - Milánói rakott galuska

1. A lisztből és a tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. 2. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 3. Kevés olajon megpároljuk a finomra vágott gombá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk