menu

Családireceptkönyv.hu

Sváb fehér szószos pecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


pár szelet sertéscomb

4-5 szem egész bors
babérlevél
1 fej vöröshagyma
4 fakanál liszt
1,5 dl olaj
1 pohár tejföl
1 ek. ecet
2 ek. cukor

Elkészítés:


A húst az olajban fehérre sütjük. Ezután megsózzuk, rátesszük az egész borsszemeket, a babérlevelet és a megtisztított vöröshagymát 4-6 felé vágva. Felengedjük vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Ha puha a hús szeleteket kiszedjük és félretesszük. 4-5 fakanál liszttel híg rántást készítünk, teszünk bele 1 pohár tejfölt, jól elkavarjuk, felengedjük hideg vízzel és ráöntjük a visszamaradt lére. Egy forralás és utána az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. A borsot és a babérlevelet kidobjuk, de a hagymát benne hagyjuk és összeturmixoljuk. Visszarakjuk bele a hússzeleteket, teszünk bele 1 evőkanál ecetet és 2 ek. cukrot és felforraljuk, míg be nem sűrűsödik. Kellemesen édeskés, savanykás ízűnek kell lennie. Krumplipürével lehet tálalni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Gombás szelet
Karaj - Gombás szelet

1. Jól kiverjük a húst, és a vajon átsütve tűzálló tálra, félig egymásra fektetve lerakjuk. 2. A visszamaradt vajban simára keverjük a tejfölt a pirospaprikával meg a kakukkfűv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyben sült karaj
Egyben sült karaj

A karajt éles késsel beszúrkáljuk, a lyukakba beszúrjuk a fokhagymákat. A húst a fűszerekkel beszórjuk. Egy kellő méretű alufóliát megkenünk az olívaolajjal, ebbe beletekerjük a b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csáky mester bordája
Csáky mester bordája

A töltelék elkészítése: A kockára vágott füstölt szalonnával jóízű lecsót készíts. Húzd le a tűzhelyről, és add hozzá a jól elkevert tojásokat. A tűzhelyen addig kevergesd a lecsót...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis tarja vas lábosban
Tepsis tarja vas lábosban

200 C-melegítem a sütőt a kizsírozott vas lábasba dobálok mindent és 1ó +15 perc megnézem és lehet enni

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk