Pecsenyéhez:
60 dkg sertéscomb
só, bors
fokhagyma
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2db tojás
1 dl tej
2 db nagy burgonya
Dödölléhez:
1 kg burgonya
40 dkg liszt
1 evőkanál só
2 fej vöröshagyma
zsír
A felszeletelt hús kiklopfoljuk, sóval, borssal és péppé zúzott fokhagymával megkenjük.
A felütött tojásokhoz hozzáadjuk a reszelt burgonyát majd pici sóval és tejjel simára keverjük.
A húsokat előbb lisztbe, a burgonyás tojásba, majd a morzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.
Dödölle: A megtisztított burgonyát feltesszük főzni, ha megfőtt burgonyatörővel a levében összetörjük, megsózzuk.
A lisztet beleöntjük, jól elkeverjük, amíg a burgonyás massza be nem veszi a lisztet.
Vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és a felhevített zsírban megpirítjuk.
Egy lábasba kevés hagymás zsírt teszünk és a sűrű masszából zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatunk.
Hagymás zsírral ismét meglocsoljuk és tovább szaggatjuk, amíg az anyag tart.
2 nagy fej vöröshagymát apróra vágni és olajon megdinsztelni.Rá 2 db kockázott paprika, 2db paradicsom, krumplinyomóval összetörni.2 kanál púpozott pirospaprikát szórni rá, összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is felszeljük. A hagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és továb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A húst kiverjük, és megsózzuk. 2. A gombát és a petrezselymet felaprítjuk, a sonkát vékonyra szeleteljük. 3. A fokhagymát összezúzzuk. 4. A húst beleforgatjuk a felv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz