Pecsenyéhez:
60 dkg sertéscomb
só, bors
fokhagyma
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2db tojás
1 dl tej
2 db nagy burgonya
Dödölléhez:
1 kg burgonya
40 dkg liszt
1 evőkanál só
2 fej vöröshagyma
zsír
A felszeletelt hús kiklopfoljuk, sóval, borssal és péppé zúzott fokhagymával megkenjük.
A felütött tojásokhoz hozzáadjuk a reszelt burgonyát majd pici sóval és tejjel simára keverjük.
A húsokat előbb lisztbe, a burgonyás tojásba, majd a morzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.
Dödölle: A megtisztított burgonyát feltesszük főzni, ha megfőtt burgonyatörővel a levében összetörjük, megsózzuk.
A lisztet beleöntjük, jól elkeverjük, amíg a burgonyás massza be nem veszi a lisztet.
Vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és a felhevített zsírban megpirítjuk.
Egy lábasba kevés hagymás zsírt teszünk és a sűrű masszából zsíros kanállal nagy galuskákat szaggatunk.
Hagymás zsírral ismét meglocsoljuk és tovább szaggatjuk, amíg az anyag tart.
1. A vöröshagymát megdinsztelem, majd ráteszem a kockára vágott húst és fehéredésig sütöm, majd a gombát és a paprikát is, és kicsit tovább dinsztelem. 2. Ezután sóval, borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKisütjük a sós palacsintákat,majd megkenjük őket a besamell egy részével. Ráfektetjük a sonkát vagy a bacont és egy szelet sajtot. Boríték alakban behajtjuk,feltekerjük. Bepanírozz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz1A hagymát és a paradicsomot feldarabolom. A hagymát üvegesre pirítom, majd beleteszem a paradicsomot és megszórom pirospaprikával. Bakonyi gombás rizs receptBakonyi gombás rizs r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 sertésszűz (kb. 350gr) 1 fej hagyma 5+2 gerezd fokhagyma 2 dl 100%-os narancslé 1 db lime 2 ek. méz 1 kk. chili flakes 25 dkg. burgonya 160 gr bébispenót margarin, tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű