Családireceptkönyv.hu

Legjobb cigánypecsenye


Írta:

Elk. idő: 3 h
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 szelet sertéstarja (kb. 80 -1 kg), 1 kg apróbb krumpli, 30 dkg sima füstölt szalonna ( kenyérszalonna)., 4 evőkanál olaj, 8 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál mustár, 2 evőkanál fűszerpaprika, Majoranna, oregánó, Bors, Só
Fűszeres sült Krumpli:
1 kg burgonya (megtisztított, hámozott

Elkészítés:


Először készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajt, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát és a mustárokat. Szórjuk hozzá a fűszerpaprika felét, majd sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan el. Ezzel a krémmel kezdjük el –sütő ecsettel- bekenni a tarjáknak, mid két oldalát. Közben rétegesen tegyük egymásra a húsokat és 1 órára tegyük hűtőbe. A húsok mindkét oldalát süssük maximum 4-5 percig, majd vegyük ki a serpenyőből. Ekkor nagyon finom, szaftos, omlós húst fogunk kapni. Nem szabad tovább sütni, hiszen akkor cipőtalpat fogunk kapni. Tehát tegyük a kisült, ropogós fűszeres krumplikat egy szép nagy tálra, helyezzük rá a húsokat, kenjük meg őket a másik fél adag zúzott fokhagymával, rakjuk a tetejére az időközben fűszerpaprikába mártott füstölt szalonnát (csak a tetejét kell a paprikába mártani), majd halmozzuk mellé a finoman csípős savanyúságokat.

Fűszeres sült krumpli:

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában 6 felé vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral. Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a fűszeres burgonya szeleteket, majd megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezután egy sütőlapát segítségével átforgatjuk a burgonyát, majd a legmagasabb hőfokon addig sütjük, amíg jól meg nem pirul. Érdemes pirítás közben is többször átkeverni, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Frissen kínáljuk az elkészült sült krumplit.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előkészületi idő: 120 perc
Sütési idő: 60 perc

Legjobb cigánypecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött dagadó recept
Töltött dagadó recept

A dagadót alaposan megtisztítjuk és felszúrjuk. 2 db tojást keményre főzünk, majd a héj eltávolítás után apróra vágjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A megmosott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi tortellini darált hússal töltve
Házi tortellini darált hússal töltve

A tésztához valókat gyúrd össze, majd csomagold folpackba, és tedd félre pihenni. Olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, tedd rá a darált húst, és ízlés szerint fűszerezd sóv...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres karaj párizsias bundában.
Fűszeres karaj párizsias bundában.

A karajszeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk sertéshús fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet sóval sűrű...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Sertés szelet tejszínes gombás mártásban
Sertés szelet tejszínes gombás mártásban

A húst vékony szeletekre vágjuk,hagymát apróra, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A lisztet sóval, borssal összekeverjük a húst beleforgatjuk. A forró olajon 2-3 percig pirítjuk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk