3 dl tejföl (20%)
1 kávéskanál köménymag
1 evőkanál fűszerpaprika
ízlés szerint bors
4 db babérlevél
4 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg füstölt kolbász
2 doboz vörös bab konzerv
80 dkg savanyú káposzta
1 kg füstölt csülök
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfőzzük.
A csülköt és a levét félretesszük.
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és a zsiradékba dobjuk a fűszereket és az apróra vágott hagymát, a felkarikázott kolbászt, jól átkeverjük és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, majd, az ízlés szerint kimosott és a néhányszor átvágott káposztát.
Rövid pirítás után felöntjük a csülök levével.
Majdnem puhára pároljuk, ekkor hozzákeverjük, a felkockázott csülköt és a levétől leszűrt, átmosott babkonzervet.
Összeforraljuk, majd belekeverjük a tejfölt.
Friss puha kenyérrel tálaljuk, némi csípős paprikát tálaljunk mellé.
A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk. Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a kápo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst feldaraboljuk és 1 fej fokhagymával (egyben, pucolás nélkül), sóval és szemes borssal ízesített vízben körülbelül 1 órán át főzzük. A kechupot, az őrölt borsot, a mézet,...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűSZOKY https://www.youtube.com/watch?v=kIgmFirRcN0&t=349s 60 dkg sertés lapockából ledarált hús, 4 db vizes zsemle, 2 gerezd fokhagyma, a bekevert massza állagához képest...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA megmosott, meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, zsírban megsütjük. A sertéshúst is kockákra vágjuk, majd nagyon kevés zsíron pirítani kezdjük. A meghámozott vöröshagymát...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű