4-6 szelet sertéstarja
2-3 szelet füstölt szalonna
4-5 db paprika
3-4 paradicsom
1 fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
olaj
A szalonna zsírját kisütjük, kivesszük és félretesszük.
A megmaradt zsírban a hússzeleteket hirtelen átsütjük, kivesszük az edényből és néhány kanál olajat még hozzáadva beletesszük a felaprított hagymát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, a sót, borsot, pirospaprikát, majd visszatesszük a szalonnát és a hússzeleteket és fedő alatt puhára főzzük.
Tarhonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
Ha nincs friss paprika és paradicsom, akkor befőzött lecsóval is készíthető.
A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomón átnyomjuk és a tejbe keverjük. A húst a fokhagymás tejbe áztatjuk egy napra. A karajt lecsepegtetjük, pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa téli szalámit még egyszer átdaráltam a kis lyukú tárcsával...kapott egy darab szerecsendiót lereszelve... 10 szem szegfűbors...amit kávédarálóval leőröltem... 5 cikk fokhagyma a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott krumplikat félbe vágom hosszába és a közepét kikaparom ide jön majd a töltelék a kikapart belsejét a kivajazott tepsibe rakom. A krumplit sós vízben előre meg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű