4-6 szelet sertéstarja
2-3 szelet füstölt szalonna
4-5 db paprika
3-4 paradicsom
1 fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
olaj
A szalonna zsírját kisütjük, kivesszük és félretesszük.
A megmaradt zsírban a hússzeleteket hirtelen átsütjük, kivesszük az edényből és néhány kanál olajat még hozzáadva beletesszük a felaprított hagymát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, a sót, borsot, pirospaprikát, majd visszatesszük a szalonnát és a hússzeleteket és fedő alatt puhára főzzük.
Tarhonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
Ha nincs friss paprika és paradicsom, akkor befőzött lecsóval is készíthető.
1. A sertéscombot hosszúkás csíkokra daraboljuk. 2. A füstölt szalonnát megpirítjuk, majd kivesszük a zsírból. 3. A feldarabolt hagymát beleöntjük, üvegesre pároljuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta.Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát bőrével 9 szeletre vágtam, majd bevagdostam, a zsírjukat kisütöttem*. A zsír egyik felét egy nagyobb lábasba, a másik felét egy nagyobb serpenyőbe öntöttem, a szalonná...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sertéshúst megmossuk és felcsíkozzuk. A csíkokra vágott szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű