Családireceptkönyv.hu

lecsós szelet sertéstarjából tarhonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-6 szelet sertéstarja
2-3 szelet füstölt szalonna
4-5 db paprika
3-4 paradicsom
1 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
olaj


Elkészítés:


A szalonna zsírját kisütjük, kivesszük és félretesszük.
A megmaradt zsírban a hússzeleteket hirtelen átsütjük, kivesszük az edényből és néhány kanál olajat még hozzáadva beletesszük a felaprított hagymát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, a sót, borsot, pirospaprikát, majd visszatesszük a szalonnát és a hússzeleteket és fedő alatt puhára főzzük.
Tarhonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
Ha nincs friss paprika és paradicsom, akkor befőzött lecsóval is készíthető.

lecsós szelet sertéstarjából tarhonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Csikós tokány - OK
Comb - Csikós tokány - OK

1. A sertéscombot hosszúkás csíkokra daraboljuk. 2. A füstölt szalonnát megpirítjuk, majd kivesszük a zsírból. 3. A feldarabolt hagymát beleöntjük, üvegesre pároljuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csikós tokány
Csikós tokány

A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta.Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cigánypecsenye hagymaágyon
Cigánypecsenye hagymaágyon

A szalonnát bőrével 9 szeletre vágtam, majd bevagdostam, a zsírjukat kisütöttem*. A zsír egyik felét egy nagyobb lábasba, a másik felét egy nagyobb serpenyőbe öntöttem, a szalonná...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
KLASSZIKUS HENTES TOKÁNY
KLASSZIKUS HENTES TOKÁNY

A sertéshúst megmossuk és felcsíkozzuk. A csíkokra vágott szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk