4-6 szelet sertéstarja
2-3 szelet füstölt szalonna
4-5 db paprika
3-4 paradicsom
1 fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
olaj
A szalonna zsírját kisütjük, kivesszük és félretesszük.
A megmaradt zsírban a hússzeleteket hirtelen átsütjük, kivesszük az edényből és néhány kanál olajat még hozzáadva beletesszük a felaprított hagymát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, a sót, borsot, pirospaprikát, majd visszatesszük a szalonnát és a hússzeleteket és fedő alatt puhára főzzük.
Tarhonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
Ha nincs friss paprika és paradicsom, akkor befőzött lecsóval is készíthető.
Ugyanúgy készül, mint a májashurka, fontos, hogy a vért nem kell megfőzni!
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz110-130 fokos Kamadóban kb 6 óra. maghőmérővel ellenőrizve 78-80 foknál ulufoliába becsomagolni.Vége fele kibontani. spriccelés: almaecet, almalé fele-fele
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A sertéscombot és a szalonnát csíkokra( a húst lehet kockára is ), a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. -Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre darabol...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worchestershire szósszal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű