4-6 szelet sertéstarja
2-3 szelet füstölt szalonna
4-5 db paprika
3-4 paradicsom
1 fej vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
olaj
A szalonna zsírját kisütjük, kivesszük és félretesszük.
A megmaradt zsírban a hússzeleteket hirtelen átsütjük, kivesszük az edényből és néhány kanál olajat még hozzáadva beletesszük a felaprított hagymát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, a sót, borsot, pirospaprikát, majd visszatesszük a szalonnát és a hússzeleteket és fedő alatt puhára főzzük.
Tarhonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
Ha nincs friss paprika és paradicsom, akkor befőzött lecsóval is készíthető.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra dara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A füstölt szalonnát kockára vágom, megpirítom. 2. A hagymát apróra vágom, üvegesre fonnyasztom. 3. Hozzáadom a húst, fehéredésig pirítom. 4. Felöntöm vízzel, ízesítem s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felforrósított zsiradékon pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a felkarikázott zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a megtisztított, felnegyedelt paradicsomot. Ha...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Közepes20 dkg gombát apróra összevágunk. Egy kis fej finomra vágott hagymát kávéskanálnyi zsíron megfonnyasztunk és beletéve a gombát, nyílt láng felett megpirítjuk. Közben megsózzuk, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű