Hozzávalók:
60 dkg darált hús,
20 dkg főtt krumpli,
1 gerezd fokhagyma
1 nyers tojás,
főtt tojás(ahány gombócot készítünk,annyiszor 1,de lehet felet is a húsmasszába csomagolni.)
só,őrölt bors,
szelet füstölt bacon
2-3 evőkanál olaj.
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.A húst összegyúrjuk a krumplival, a zúzott fokhagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal.Gombócot készítünk,amibe beletesszük a főtt tojást,jól össze kell nyomkodni a tenyerünk közt, majd baconszalonnába göngyöljük mindet.Az étolajjal jól kikent kis tepsibe belerakjuk.Kb. 180-200 fokra előmelegített sütőben sütjük.
A csülköt jól megmossuk, fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepje. Megsózzuk, az egész borssal, a megtisztított, negyedekbe vágott vöröshagymával és a zúzott...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hagymát tisztítsd meg, vágd apróra, és kevés olajban párold üvegesre. Keverd a darált húshoz. Dolgozd hozzá a reszelt sajtot, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Formázz a masszábó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst főzd félkeményre, majd vedd le a tűzről, és tedd félre. A hagymát kockázd apróra, dinszteld meg, majd tedd egy tálba. Add hozzá a húst és a rizst, üsd rájuk a tojást, res...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesEgy kis keverőtálban összekeverjük az almaecetet, barna cukrot és a szárított zsályát. 1 evőkanállal tegyünk külön a keverékből. Mind a kettőt tegyük félre egy kicsit. A sertéskar...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű