Hozzávalók:
60 dkg darált hús,
20 dkg főtt krumpli,
1 gerezd fokhagyma
1 nyers tojás,
főtt tojás(ahány gombócot készítünk,annyiszor 1,de lehet felet is a húsmasszába csomagolni.)
só,őrölt bors,
szelet füstölt bacon
2-3 evőkanál olaj.
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.A húst összegyúrjuk a krumplival, a zúzott fokhagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal.Gombócot készítünk,amibe beletesszük a főtt tojást,jól össze kell nyomkodni a tenyerünk közt, majd baconszalonnába göngyöljük mindet.Az étolajjal jól kikent kis tepsibe belerakjuk.Kb. 180-200 fokra előmelegített sütőben sütjük.
A sertéskarajt megmossuk, sóval és egy kevés őrölt fekete borssal meghintjük, majd egy kevés olajat aláöntve előmelegített sütőbe tesszük. Megtisztítjuk a paradicsomot és a paprik...
Elkészítési idő:A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...
Elkészítési idő: 1 óra